Boek: Geschiedenis voor dummies

Wouter Kursten (Magneet)

Poker, fitness, Arabisch- en massage voor dummies zijn slechts enkele uitgaven uit de voor-dummies-reeks. Deze reeks bestaat ondertussen uit tientallen uitgaven. Sommige boeken zoals Geschiedenis voor Dummies hebben zelfs al updates ontvangen. De versie die wij kregen is de tweede editie.

De dummiesboeken hebben allemaal dezelfde opbouw: meerdere delen die allemaal weer opgedeeld zijn in aparte hoofdstukken. De delen in dit boek zijn: Zin in geschiedenis, Beschavingen, Antwoorden zoeken, Oorlog, Personen en Het deel van de tientallen.


Het taalgebruik en de uitleg in dit boek zijn zoals altijd helder en duidelijk. De pictogrammen wijzen je erop waar je op moet letten en hier en daar is er weer een poging gedaan grappig te zijn. Hier is dus allemaal niks nieuws aan qua opbouw.

Inhoudelijk heeft dit boek eigenlijk ook weinig toe te voegen. Iedereen heeft 90% van wat erin staan allemaal al eens op school geleerd en voor de rest heb je maar drie klikken voor nodig op internet en je hebt het ook gevonden. Ook het feit dat er een poging is gedaan gigantisch veel info in een boek te proppen zorgt ervoor dat lang niet alle informatie erin opgenomen kon worden. Ook hier is bijvoorbeeld Wikipedia weer stukken interessanter om een bepaald stukje informatie op te zoeken.

Helaas kan dit boek dus niet tippen aan vele van de andere dummiesboeken. Waar de andere boeken het vaak over één specifiek onderwerp hebben is dit boek te breed om voldoende informatie te bevatten.