Boek: Sean Doolittle - De perfecte buren

Kolomos

Herken je het gevoel dat een buur alles over je weet en dat hij je constant in de gaten houdt? Paul Callaway, het personage waar het verhaal om draait, ervaart dit ook en dat is niet altijd even prettig. Het begint allemaal met een plotselinge arrestatie van Paul vanwege bezit van kinderpornografie. Maar Paul beweert niks van deze beschuldiging af te weten en in zijn pleidooi voor onschuld wordt de lezer meegenomen in zijn leven.

De perfecte buren
De buurt waarin Paul en zijn vrouw wonen lijkt wel ideaal; leuke buren die elkaar helpen en niks is teveel gevraagd. Hoe verder de lezer wordt meegenomen, hoe mooier het lijkt. Tot op een bepaald punt, hierin wordt Paul geconfronteerd met de harde waarheid dat bepaalde dingen te mooi zijn om ook daadwerkelijk waar te zijn. Één verkeerde beslissing van Paul zet zijn hele leven op kop en pardoes worden de prefecte buren de perfecte tegenhangers. De oorspronkelijke titel van het boek is "Safer", veiliger.., dat staat dan ook direct in contrast met het verhaal. De lezer wordt meegenomen in een verhaal vol onverwachte wendingen en cliffhangers. Het boek nodigt de lezer uit door te blijven lezen om de waarheid te ontdekken, het aantal puzzelstukjes blijft oplopen tot vlak voor de verrassende ontknoping.
Sean Doolittle
Deze thriller is het vierde boek van de auteur Sean Doolittle en meest recente boek. Het kan voor de lezer af en toe warrig worden door de cryptische gedachtegangen van Paul, dit wordt opgevangen door regelmatige flashbacks wat zorgt voor een duidelijke structuur. Dit boek weet zeker de aandacht van de lezer te trekken door dicht bij de realiteit te blijven en de lezer met hedendaagse ergernissen te confronteren. Het fascinerende van het boek is dat het verhaal nog niet eens zo ver gezocht is en dus iets is wat iedereen kan overkomen. Sean Doolittle weet de personages goed uit te werken en daagt de lezer uit om zich in te leven in Pauls schoenen. Eén minpunt van het boek is dat het begin erg gedetailleerd is uitgewerkt maar hoe dichter het einde nadert hoe sneller het verhaal gaat, wat uiteindelijk resulteert in een plotseling einde. 
Desalniettemin is het boek een aanrader voor lezers die van thrillers houden die niet al te ver weg staan van de realiteit. Het is een leuke pageturner vol met galgenhumor en  spannende twists waar de lezer wordt geplaatst in een mysterieus dorpje met een rijke geschiedenis. Voor nog meer spanning van deze auteur zal de lezer nog even moeten wachten want momenteel is dit het enige boek van Doolittle dat in het Nederlands vertaald is.