DVD: It's Complicated

Martijn (PartyAnimal87)

Regisseuse Nancy Meyers is een grootmeesters op het gebied van films waarin liefdesrelaties een hoofdrol spelen. Eerdere successen behaalde ze metn What Women Want en The Holiday. Met It's Complicated heeft ze opnieuw een film die in dit rijtje past op haar naam geschreven. Want als gescheiden vrouw valt het leven niet mee, zo zien we...

Jake en Jane zijn alweer tien jaar uit elkaar, nadat Jake een affaire had met een veel jongere vrouw met wie hij inmiddels getrouwd is. Jane heeft al de nodige therapie gehad om zich over dit leed heen te zetten en gaat op aanraden van haar vriendinnen op zoek naar een date. Op de vooravond van de diploma-uitreiking van haar zoon beland ze dronken in bed met een man. Niet zo maar één: het is Jake. Voor hem een reden om weg te vluchten bij zijn jongere mattraise, maar voor Jane de basis van een hoop onzekerheid en twijfel. Want helemaal verwerkt heeft ze het nog steeds niet, en ondertussen voelt ze iets voor haar architect, die ook verliefd is op haar en met hetzelfde probleem worstelt na zijn scheiding. Dat brengt weer een hoop jaloezie te weeg bij Jake, die te pas en te onpas om de hoek komt kijken. En hun kinderen? Die weten van niks... Volg je het nog?

Wat volgt is een aaneenschakeling van grappige momenten en droevigheid. Meryl Streep speelt de rol van Jane op zo'n manier dat het medelijden opwekt en je echt met haar mee voelt. Gelukkig houdt Alec Baldwin (Jake) het lekker luchtig met een hoop grappige uitspraken en bezigheden. En zo kan het gebeuren dat de één doodongelukkig in bed ligt terwijl de ander euforisch door de kamer heen springt. Een heerlijke combinatie die de film lekker luchtig houdt ondanks het toch best zware onderwerp. Dan is er ook nog Steve Martin die een beetje als een loser overkomt en weinig overtuigd in zijn rol. Tot hij een jointje rookt. Maar de beste rol is toch weggelegd voor de schoonzoon (John Krasinski), die een heerlijke droogkloot is.

De extra's op de dvd zijn niet erg bijzonder. Een making of waarbij je een blik achter de schermen wordt gegund. Het blijft knap dat een hoop scènes die zich afspelen in Californië eigenlijk opgenomen worden in een studio in New York. Verder is er nog een aantal mensen dat commentaar geeft op de film, maar dat moet je net interessant vinden.

Dat de liefde een ingewikkeld verhaal is zal iedereen wel op basis van eigen ervaring weten. Iedereen kent dan ook wel iemand in de omgeving die met het bovenstaande verhaal te maken heeft (gehad). Wat dat betreft is deze film niet bijzonder origineel, maar absoluut de moeite waard. Alleen al om het allesbehalve standaardeinde van de film. Bulderen van het lachen, zoals de achterkant van de hoes je belooft, is wat overdreven gesteld. Maar een leuke film, dat is het zeker weten. Ook voor samen met je vriend(in) op de bank!