Tijdschrift: La Cucina Italiana

Cindy

 

Voor veel mensen is het hun favoriete keuken: de Italiaanse. Rijke, volle smaken, zonnige producten en de gezelligheid van familie zijn hiervoor karakteristiek. Het blad La Cucina Italiana laat al sinds 1929 zien hoe men in de eigen Hollandse potten en pannen de echte Italiaanse smaken kan evenaren.

 

La Cucina Italiana

Niet lullen, maar koken
Knap, dat een blad met zo’n specifiek thema het al zoveel jaren volhoudt. Ondanks haar lange geschiedenis heeft het blad echter geen kapsones, maar straalt vooral liefde voor de Italiaanse keuken uit. Na een korte introductietekst van iemand uit de redactie slaan we het blad om en zien een rustige, strakke inhoudsopgave, met een menusuggestie aan de rechterkant. Naast de nodige reclame voor handige keukenhulpjes en aanverwante Italiaanse producten, staan er enkele artikelen over streken en mensen in Italië in het tijdschrift. Deze nemen echter maar een klein deel van het blad in beslag; de overige pagina’s staan barstensvol recepten. En daar heb je meteen het succes van La Cucina Italiana te pakken: ze hebben begrepen dat het om de recepten gaat. De recepten zijn dan ook met zorg opgenomen in het blad. Er is een gedeelte met de praktische keuken, waarin suggesties worden gedaan voor een snel menu, een voordelig menu en een licht menu. Verder staan er voorgerechten in, verschillende gangen voor een diner, gerechten met vlees, vis of schaaldieren, groenten en gelukkig worden ook desserts en taarten niet vergeten. In de wijnsectie worden suggesties gedaan welke wijnen er het beste bij gedronken kunnen worden. Ook een leuk item is de wereldkeuken. Hierin wordt een gerecht beschreven uit een ander land, dat gebaseerd is op een Italiaans ingrediënt.

Rustiek
Wat alle recepten gemeen hebben, is de zorg die er aan besteed is. De recepten krijgen de ruimte en zijn bijna allemaal voorzien van grote, duidelijke foto’s van het eindresultaat en sommige hebben ook een stap voor stap fotobereiding. Door de fotografie heeft het blad een rustieke, authentieke uitstraling, waarbij het bij enkele foto's een tikje neigt naar oubollig. Een wat modernere aankleding zou daar niet misstaan. Door middel van sterren wordt de moeilijkheidsgraad van het gerecht aangegeven. Het is echter de vraag wat het startniveau van de kok moet zijn, aangezien de meeste recepten ogen als zijnde voor koks met iets meer zelfvertrouwen dan de gemiddelde aardappelen en groente koker. Ook zitten er soms ingrediënten tussen die wat meer inzet vragen dan een ritje naar de supermarkt om er aan te komen. Ben je hier echter toe bereid en wil je iets op tafel zetten dat de echte Italiaanse sfeer evenaart, dan zul je veel inspiratie op doen uit dit smakelijke, stijlvolle blad.

Meer informatie over dit blad vind je op de bijbehorende site.