VA - De Beukplaat 5

Martijn (PartyAnimal87)

Elke zaterdagnacht heeft Theo op Slam FM! zijn eigen programma: "Hard Attack". Hierin pleziert hij luisteraars een uur lang met (happy) hardcore en hardstyle. Niet gemixed, gewoon van alles door elkaar. Datzelfde principe is gehanteerd voor deze compilatie met als resultaat twee cd's met 17 tracks per stuk.

Een blik op de tracklist laat zien dat er van een rode draad geen sprake is. Het gaat van melodieuze hardstyle naar mainstream hardcore en van early rave naar nummers die neigen naar terror. D-Block & S-Te-Fan, Headhunterz, Neophyte, Showtek en Nosferatu: het zijn een hoop grote namen bij elkaar. Veel nieuws staat er echter niet op, het grootste deel bestaat uit platen die al een tijd geleden zijn gereleased. Overigens wel een hoop vette tracks, zoals het beukende 'Shiverz', het legendarische 'Discoland (DJ Isaac Remix), het klassieke 'Poltergeist' en de "aanstekers-in-de-lucht-break" van "Come As One". Voor de liefhebbers van het hardere werk ongetwijfeld bekend materiaal. Ook best lekker is de versie van '98 To Piano' (origineel van het Forze DJ Team) die Theo heeft geproduceerd onder zijn alias Bazzheadz. Het bekende riedeltje en vocaaltje worden ondersteunt door een flink harde bassdrum. Origineel is het niet, maar functioneel wel, want het is een beste stampplaat geworden.

Wat jammer is, is dat er in tegenstelling tot eerdere delen eigenlijk geen aandacht is voor happy hardcore. Iets waar je toch al gauw bij denkt bij Mental Theo. Een paar tracks van eigen hand, de Party Animals of Paul Elstak zouden niet hebben misstaan. Ook luisteren de lange tracks niet echt lekker weg door de vaak lange intro's en outro's. Leuk voor de dj's, maar voor de gewone luisteraar zouden geknipte "radio-edits" beter zijn geweest. Ook voor de nieuwe tracks hoef je het niet te doen, want die staan er nauwelijks op. Is het dan allemaal negatief? Nee! De compilatie doet dankzij de platenkeus zijn naam meer dan eer aan, want beukplaten genoeg. Dus niet denken in hokjes, de volumeknop helemaal opendraaien en beuken maar!