DVD: Private Practice - Het compleet tweede seizoen

Claudia Angenent

Vond je het ook zo vreselijk toen Addison Montgommery vertrok uit Grey’s Anatomy? Gelukkig kreeg ze al snel haar eigen tv-serie Private Practice. Einde McSteamy en McDreamy, welkom verleidelijke roodharige Addison!

Opgepast! De volgende review kan voor mannen soms wat te zoet en sappig overkomen. Jullie zijn gewaarschuwd.

Addison Montgommery speelde in de tv-serie Grey’s Anatomy de vrouw van McDreamy. Zij was de vrouw die vreemdging met zijn beste vriend McSteamy. Na een aantal afleveringen vertrok Addison en kwam bij haar vrienden Naomi en Sam uit in de Oceanside Wellnes Group. Naomi en Sam zijn getrouwd en zijn eigenaren van deze praktijk. Addison ontmoet allemaal nieuwe gezichten die haar stuk voor stuk aan het twijfelen brengen. Het eerste seizoen was dan ook een vrij voorzichtig seizoen. Het leek erop dat Addison nog de kat uit de boom keek. De schrijvers gooiden af en toe wel wat drama in de scene’s maar dat was lang niet sappig genoeg. Toch heeft deze serie het weten te halen tot zijn derde seizoen ondertussen. Terwijl wij hier in Nederland het namelijk nu moeten doen met het tweede complete seizoen op dvd, zijn ze in Amerika al volop bezig het het derde.

Dit tweede seizoen heeft absoluut meer drama en sappigheid in zich. De confrontaties lopen hoog op en we kunnen nu echt genieten van wat “catfights”. Addison laat zicht weer van een kant zien die we in Grey’s Anatomy ook zeker van haar gewend waren. De powerbitch komt weer naar boven en dat heeft toch ook zeker consequenties voor haar vriendschap met Naomi. Het is gelukkig ook niet allemaal Addison wat de klok doet luiden. Psychologe Violet maakt het voor zichzelf allemaal wel heel erg moeilijk en is de rode draad die loopt door dit seizoen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de cliffhanger van dit seizoen gebaseerd is op haar verhaallijn. Cooper en Charlotte zetten de volgende stap in hun relatie. Een ook dat blijkt niet allemaal even soepel te gaan. Je ruikt de sappigheid van dit seizoen al van kilometers ver. Dit wordt absoluut het seizoen van de dramaqueens.

Naast de 22 afleveringen zitten er ook nog een flink aantal bonusitems op deze dvd-box. Natuurlijk kunnen de bloopers niet ontbreken, maar daarnaast kan je ook nog genieten van documentaire over Chris Lowell achter de camera en uitleg over dit tweede seizoen. Wat waren de gedachten achter elke verhaallijn, waarom ging het nou zo.

Private Practice is na zijn eerste seizoen absoluut gegroeid, het is dan ook zeker niet raar dat deze serie blijft bestaan. Veel spin-offs verdwijnen al snel van de buis en daar hoor je dan ook nooit meer wat van. Deze blijft nog wel even. Het is dan ook niet je standaard ziekenhuis serie, maar door de dagelijkse gang van zaken heen kom je heel dichtbij de karakters. Je leeft met hun drama’s mee. De cast is geweldig en het is te merken dat ze allemaal goed in hun vel zitten. Als wij zouden moeten kiezen tussen Grey’s Anatomy of Private Practice dan zouden we het wel weten. Kom maar op met de drama in Oceanside Wellnes!