CD: VA - Hard Bass Volume 10

Martijn (PartyAnimal87)

De eerste cd is gemixed door iemand die veel van zich heeft laten horen in 2009: Crypsis. Na een aantal vette releases en een eigen album stond hij dit jaar voor het eerst op Hard Bass. Dat hij zijn eigen stijl heeft was op het album terug te horen, maar ook in zijn mix. Hij kiest wat minder voor de bekende hitjes, maar meer de wat rauwere tracks in de lijn van zijn eigen producties. 'Torture' en 'Transmission' zijn hier voorbeelden van, maar ook vette producties van Chain Reaction en Ran-D. De afsluiter is een remix die Crypsis maakte van 'The Test 2' van DJ Thera. Goede zaak om zijn naam op een mainstream-compilatie als deze terug te zien, want hij (en zijn label) hebben een hele gave sound waar (helaas) nogal weinig aandacht lijkt te worden besteed. In het laatste deel van deze track gaat het tempo nog even iets omhoog en is het nog heel even flink knallen geblazen!

Wildstylez heeft zich bezig gehouden met het tweede schijfje. Zoals je mag verwachten veel werk uit de Scantraxx-stal. Al snel valt de track 'Live The Moment' van JDX op. Deze producer heeft al lange tijd niets meer uitgebracht, maar eindelijk komt er weer nieuw materiaal aan! Deze plaat heeft een zangbreak die voor kippenvel zorgt en wordt gevolgd door een heerlijke climax. Ook de nieuwe producties van D-Block & S-Te-Fan zijn meer dan de moeite waard, wat ook geldt voor de tracks van Coone die naast jumpstyle ook hele vette hardstyle kan produceren. Dat Wildstylez zelf ook niet slecht is in de studio is terug te horen in zijn eigen nummers. Vooral 'Reputation Game' (met Brennan Heart) en 'Atrocious', samen met de Alpha2, zijn weer van pure klasse. De afsluiter van deze disc is het anthem van Hard Bass: 'To Protect and Serve' van Zany & The Beholder. Een dikke plaat in de bekende rauwe stijl van dit duo.


Italiaanse inbreng is er ook, want de derde cd is gemixed door niemand minder dan Zatox. Hij staat bekend om zijn voorkeur voor het wat hardere werk, wat ook duidelijk terug te horen is in zijn platenkeuze. Zijn eigen producties, in dit geval 'Andromeda', 'Gangsta' en 'Ear Fucking' knallen er flink op los. Het zijn tracks met veel melodie, maar ook voorzien van een lekkere harde kick. Dat is eigenlijk het recept voor zijn hele mix. Andere hoogtepunten in zijn "set" zijn '1.000.000 Stars' (Frontliner & B-Front), 'My World' van Davide Sonar en de Psyko Punkz met 'After MF'. Tussendoor is er nog ruimte van een experimentje van Technoboy en MC Ruffian met 'The Undersound'. Even wat anders, maar prima te doen!

Het laatste woord is aan de Noisecontrollers. Het zal geen verrassing zijn dat zij voornamelijk voor platen van het Fusion-label hebben gekozen. Ook hier een hoop nieuwe tracks, waarbij de naam Zany vaak terugkomt. 'Angel Of The Sun' is hierbij een persoonlijk hoogtepunt, want een heerlijke plaat. Maar ook zijn samenwerkingen met de Noisecontrollers zijn twee lekkere tracks geworden, al overtreffen ze hun vorige productie 'Delomelancum' niet. Uiteraard kunnen een aantal soloproducties van het duo niet ontbreken. Hun eigen typische sound is een genot voor het oor, die we ook terughoren in de track 'Back In Time' van Pavo, die eigenlijk is geproduceerd door een helft van de Noisecontrollers. Heldenwerk!

Tja, wat valt er eigenlijk nog te zeggen over deze cd-box? Eigenlijk niks! Het mixwerk is strak en er staat een heleboel nieuw heerlijk werk op! Kortom: met deze verzamelaar ben je als hardstyle-liefhebber weer helemaal up-to-date en heb je de nodige uurtjes luister- en stampplezier!