Film: Triangle

Jerry (NeXuSoNight)

De zaal mag donker zijn en het geluid mag hard: Triangle is op veel fronten een geslaagde film! Deze nieuwe thriller/horror van regisseur Christopher Smith zal voor veel mensen de verwachtingen overstijgen. Smith kennen we onder andere van Severence en Creep, maar in Triangle heeft hij zijn talenten nog eens extra uitgediept. Het is meestal wel op te merken wanneer de regisseur ook de schrijver is van een film, want er wordt dan vaak extra aandacht aan de details besteed. Ook Triangle is hierop geen uitzondering en vandaar dat je deze film ook met genoegen vaak zult kunnen kijken.

cover

 

 Het verhaal draait om Jess (Melissa George), de moeder van een autistisch kind die er met een groep vrienden even tussenuit gaat op een zeilboot. Al snel verandert dit uitstapje in een nachtmerrie, wanneer de boot in een storm belandt. Noodgedwongen moet de groep overstappen op een passerend passagiersschip, maar helaas begint de ellende dan pas echt. Dit verlaten spookschip speelt niet alleen met de zintuigen van de onfortuinlijke verstekelingen, maar ook hun leven lijkt niet meer veilig te zijn. Kunnen ze de geheimen van het schip ontrafelen alvorens het hen fataal wordt?

 

Melissa George

De film is eigenlijk heel minimalistisch opgezet, met weinig locaties en een kleine cast, maar dat maakt de indruk die het achterlaat des te imposanter. Smith bewijst wel even dat het niet altijd nodig is om groots uit te pakken om een publiek geboeid te houden. De karakterontwikkeling, met in het bijzonder van de hoofdpersoon Jess, is bijzonder knap overgebracht gezien de intrinsieke verhaallijn. Weinig mensen zouden haar overgave aan de rol hebben geëvenaard. Hoewel de set simpel was, is er met enkele effectieve camera technieken een sfeer weggezet die je nog een hele tijd na het zien van de film zal bijblijven. Triangle is een film die de kijker in afwachting en spanning houdt en waarin iedere nieuwe ontwikkeling weer nieuwe vragen oproept. Zeker de moeite van het kijken waard, zelfs wel twee keer of vaker!