Film: Did You Hear About The Morgans?

Hans (orko82)

Regisseur Marc Lawrence had het script voor Did You hear About The Morgans? klaarliggen en de toezegging gekregen van zijn gedroomde hoofdrolspelers. Hugh Grant gaf wederom zijn ja-woord aan de regisseur waar hij eerder succes (Two Weeks Notice en Music and Lyrics) mee boekte. Sarah Jessica Parker zag er enorm naar uit om met de charmante Engelse acteur samen te werken. Als klap op de vuurpijl konden de twee hoofdrolspelers buiten de set om het goed met elkaar vinden. Het blijft dan echter een raadsel waarom er zo weinig van hun goede werkrelatie terug te zien is op het witte doek.

Meryl en Paul Morgan (Sarah Jessica Parker en Hugh Grant) hebben een gemeenschappelijk probleem: hun huwelijk. Ze zijn beide succesvol, alleen staat hun huwelijk op springen. Paul probeert te lijmen wat er te lijmen valt met een etentje. Na het etentje is het echtpaar getuige op straat van een moord. Vanaf dat moment verandert hun leven drastisch, want de moordenaar wil nu de ooggetuigen uit de weg ruimen. De politie ontfermt zich over de veiligheid van Meryl en Paul en besluit dat ze moeten vertrekken uit hun geliefde New York totdat zij de moordenaar te pakken hebben. Hun toevluchtsoord wordt een dorpje in Wyoming, tussen de locals en zonder moderne communicatiemiddelen. De relatie tussen Meryl en Paul lijkt nu definitief te eindigen in mineur, of weten ze elkaar opnieuw te vinden nu ze op elkaar aangewezen zijn?

De afloop van het verhaal kan iedereen met een beetje fantasie wel bedenken. Dat het verhaal net zoveel diepgang kent als een concert van de Toppers, dat nemen we bij het genre romkoms maar op de koop toe. Belangrijker is dan te kijken hoe de rollen worden vertolkt, kunnen we bijvoorbeeld meegenieten van twee voormalige geliefden die opnieuw de passie voor elkaar proberen te ontdekken? Dit valt vies tegen in Did you hear about the Morgans? Komische momenten zijn erg schaars en liefdesvonkjes tussen Hugh Grant en Sarah Jessica Parker zijn op het witte doek niet voorbij gevlogen. Er zijn gedeeltes in de film waar we kunnen glimlachen om het herkenbare stuntelige gedrag van Hugh Grant in de buurt van vrouwen. Verder is het treurig gesteld wat betreft komedie, want Sarah Jessica Parker wil gewoon geforceerd grappig overkomen. Dit werkt niet. Ze zet goed haar rol neer als een dame uit Manhattan die niet zonder New York kan. Maar Hugh Grant op gepaste manier tegengas geven heeft ze niet in de vingers zitten. Regisseur Marc Lawrence verdient hierbij ook nog eens een ferme tik op zijn vingers doordat hij op het lumineuze idee is gekomen om Hugh Grant te laten opdraven voor een aantal actiescènes. Gewoon niet meer doen.

Is het dan droevenis alom? Nee, dat niet helemaal. Wat betreft de casting van deze film zit het wel goed. Dat het niet helemaal eruit komt, dat kunnen we de regisseur en de hoofdrolspelers aanrekenen. Sam Elliott en Mary Steenburgen hebben bijrollen waar we zeker even moeten bij stilstaan. Sam Elliott speelt de sheriff van het dorpje waar Meryl en Paul onderduiken totdat de kust in New York weer veilig voor hun is. Als klap op de vuurpijl logeren ze ook nog eens bij de sheriff en zijn vrouw Emma (Mary Steenburgen). Met een echtpaar uit de grote stad en eentje uit een nietig dorpje onder één dak zijn de onderlinge verschillen uiteraard niet op één hand te tellen. Jammer genoeg is het grootste verschil dat Sam Elliott en Mary Steenburgen wel elkaar aanvullen wat betreft acteerprestaties en de hoofdrolspelers niet.

Marc Lawrence kan met zijn nieuwste film Did You Hear About The Morgans? eerdere successen niet herhalen. De juiste ingrediënten zijn aanwezig, alleen de uitwerking van het script is onder de maat. De hoofdrolspelers vertonen te weinig chemie met elkaar en het concept kan niet alleen gedragen worden door de acteurs met bijrollen. Zet thuis de thermostaat een graadje hoger en pak een lekkere mok warme chocolademelk. De barre tocht naar de bioscoop in deze koude wintermaanden hoef je niet te ondergaan voor deze romantische komedie.