CD: Tha Playah - Walking The Line

Martijn (PartyAnimal87)
Het is alweer zeven jaar geleden dat Tha Playah zijn eerste plaat uitbracht op Neophyte Records. Inmiddels is hij heel gigs en releases verder. Na zijn succesvolle debuutalbum The Greatest Clits uit 2006 is er nu een nieuwe verzameling van zijn werk: Walking The Line\


Het lijkt er op dat Tha Playah fan is van de film 'The Dark Knight'. Op de cover staat hij afgebeeld als "The Joker" uit deze film en horen we op de eerste track van het album samples van dit personage. 'Why So Serious' is de titel en deze zin komt dan ook een aantal keer terug in dit nummer wat typisch Tha Playah is: melodieus, rauw en hard. Het is een van de nieuwe tracks die er boven uit springen. Datzelfde geldt voor de samenwerking met Nosferatu, 'Requim Of The Fallen'. Het resultaat is een heerlijke mix tussen de sounds van beide heren.



Uiteraard staan er ook producties op het album die de afgelopen jaren zijn gereleased en die voor iedere mainstreamliefhebber wel bekend zijn. 'The One', 'Imperial' en 'Still Nr 1' zijn daar voorbeelden van. Ook oude platen in een nieuw jasje vinden we terug, geremixed door onder anderen Angerfist en Art Of Fighters.

Wie naast al het melodieuze mainstreamhardcore ook nog wat flink wil raggen komt aan zijn trekken. 'My Misery', 'Great Success' en de nieuwe track van de Neophyte All Stars, 'Adrenaline', beuken er flink op los. Misschien niet de beste platen van het album, maar een lekkere afsluiter om even lekker los op te gaan.

Minpuntje is wel dat de tracks op het album de volledige versies zijn. Niet erg voor de dj's natuurlijk, maar voor de "gewone luisteraar" duren de intro's en outro's soms wat lang. Gelukkig maken de meeste tracks dat wel weer goed en is Walking The Line een prima album van de "Mastah of shock".


Label: Mid-Town Releasedatum: 28 november 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in het FOK Muziekforum.