CD: Earthquake 2009

Martijn (PartyAnimal87)
De Turbinenhalle in Oberhausen (Duitsland) werd eind augustus gevuld met keiharde hardcorebeats op het feest Earthquake. Evenals vorig jaar is er weer een compilatie verschenen met daarop een uitgebreide terugblik op het festival.


De eerste cd opent met de set van Amnesys. De Italiaan knalt er rustig op los met zijn mainstream-hardcore. De tracklist is weinig verrassend, maar het luistert lekker weg. Tenminste, als je de irritante MC wegdenkt, iets wat op de cd van vorig jaar ook al een minpunt was. Het tweede deel is voor DJ Delerium, die bekend staat om zijn oldschool hardcore. Wat een heerlijke set, waarin hij laat horen dat hij behoorlijk goed kan scratchen. Als bonus volgt nog het anthem van Earthquake 2009, geproduceerd door Max Pain.

Op het tweede schijfje is er aandacht voor het wat ruigere werk. Sceletor & D-Spirit zetten een heerlijke ragset neer, waarin lekker vlot doorgemixed wordt. In ruim 40 minuten worden er 18 tracks door heen gejaagd. De rest van de cd wordt gevuld door de heren van The Outside Agency. Zij gaan voor een wat duistere industrial hardcoreset waarin ze een hoop eigen producties voor bij laten komen. En, wat erg prettig is, is dat bij deze setjes de MC bijna niet te horen is. Heerlijk!

Als bonus is er in het digipack nog een dvd te vinden. Hierop staan impressies van het feest, van zowel het binnen- als buitenterrein. Uiteraard ontbreken de fotogallerij niet en staan er nog een aantal trailers van andere feesten op. Niet zo uitgebreid als de dvd's van bijvoorbeeld Defqon en Decibel maar voor de bezoekers van het feest een leuke extra.

Onderscheidend is het niet, want als je er 'A Nightmare In Rotterdam' op zet geloof je het ook. Maar verder is het een prima compilatie van het festival met verschillende stijlen hardcore. De dvd is alleen echt van toegevoegde waarde voor bezoekers die nog even terug willen genieten van een geslaagd feestje.


Label: Cloud 9 Dance Releasedatum: November 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in het FOK Muziekforum.