Boek: Angela Prins - De smaak te pakken

Cindy
Stel: je verlaat je ouderlijk huis om te gaan studeren. De tijd van vrijheid, blijheid, maar ook van verantwoordelijkheid breekt aan. Wat ga je bijvoorbeeld elke avond eten? Na een week of twee heb je alle pizza’s van de dichtstbijzijnde pizzatent wel gehad en om nou je moeder op te bellen hoe je de bloemkool met karbonade die je absoluut niet mist klaar moet maken is ook zoiets. Angela Prins heeft daarom voor iedereen die op een simpele, maar zeker geen saaie manier wil leren koken het kookboek De smaak te pakken geschreven.

Voor alledag – maar niet alledaags
De smaak te pakken is overzichtelijk opgebouwd. Voorafgaand aan de recepten heeft de auteur enkele nuttige tips en waarschuwingen opgeschreven over boodschappen doen en het organiseren van je keuken. Na deze inleiding volgen enkele basisrecepten voor aardappelen, rijst, pasta en groenten, met duidelijke en sfeervolle foto’s. In de hoofdstukken daarna worden gerechten met groenten, vis en vlees behandeld en gelukkig worden ook de toetjes niet overgeslagen. Als afsluiter doet Prins enkele suggesties voor het organiseren van een geslaagd zomerfeest.

Onder moeders vleugels
Dit kookboek is erg toegankelijk geschreven. Duidelijke uitleg in een lichtelijk te groot lettertype leidt je op een aardige manier door de stappen van de recepten. Zelfs de meest zenuwachtige kookkneus zal zich gesterkt voelen door de haast moederlijke bewoordingen van Prins. Dit is meteen een kritiekpuntje: ben je niet zo onzeker van je zaak wat koken betreft, dan kan de schrijfwijze van Prins wat betuttelend overkomen. Het boek gaat er dan ook niet van uit dat je al technieken onder de knie hebt. De auteur ondervangt ook eventuele onzekerheden die je bij het koken tegen kunt komen, bijvoorbeeld dat je kunt schrikken omdat je aubergine er niet zo heel lekker uit kan zien, maar desalniettemin wel zal smaken. Het boek ziet er verder lekker fleurig uit door de hippe opmaak en kleurgebruik. Hoewel niet alle gerechten evenveel aanspreken zul je als beginnende kok zeker iets vinden wat je uit kunt proberen en voor kunt schotelen aan eventuele eters.


Uitgever: Lemniscaat ISBN: 90 5637 826 0 Pagina's: 140
Waardering:

Kijk voor meer recepten op het forum.