TV: VERS UIT DE VS: Brothers

Felienne (FelinuX)
Charlie Sheen in Two and a Half Men, Alec Baldwin in 30 Rock en natuurlijk Danny DeVito in It's Always Sunny in Philadelphia. Het is duidelijk, komedieseries zijn het perfecte pensioen voor de oudere film- of televisiester. Heeft Carl Weathers ook zijn eindstation gevonden in Brothers als de vergeetachtige vader van het gezin Trainor?




Sterren
Naast Carl Weathers bestaat deze gezellige TV-familie uit moeder Adele (CCH Pounder, die we kennen als Claudette uit The Shield) en zoons Mike en Chill gespeeld door Michael Strahan en Daryll Mitchel. Mike is een gepensioneerde NFL-speler, wiens manager er met al zijn geld vandoor is gegaan en Chill, die verlamd is geraakt na een auto-ongeluk, runt een niet zo succesvol restaurant. Door hun financiële problemen worden ze gedwongen beiden bij hun ouders te wonen en samen in het restaurant van Chill te gaan werken, terwijl ze eigenlijk niet zo goed met elkaar overweg kunnen. Belangrijkste reden hiervoor is dat Chill het zijn broer kwalijk neemt dat hij in een rolstoel zit, omdat Mike hem vergat op te halen op de bewuste avond. Bovendien is de vader des huizes flink aan het dementeren, dus er zijn genoeg bronnen voor grappen.

Doorsnee
Brothers is een echte sitcom, niet meer en niet minder. Hoewel de schrijvers proberen om belangrijke thema's aan te snijden betreffende de handicap van Chill, komt die intentie toch niet echt uit de verf. Verder zijn het vooral flauwe grappen, standaardzinnetjes("He's an ass, but he's my son and I love him" komt in de pilot al drie keer voor, die gaan we vast nog veel vaker horen) en luid achtergrondgelach van een nep-publiek. De broertjes zijn nog wel redelijk te pruimen, Straham weet met zijn charme een hoop goed te maken, en het sarcasme van Chill is ook nog wel geloofwaardig. Grootste tegenvaller is CCH Pounder, toch onbetwist een zeer goede actrice. In Brothers is daar echter weinig van te zien, ze speelt vlak en komt erg nep over. Hoewel dat mogelijk ook te wijten is aan het erg slechte script. Jammer!





Advies: Tsja... Het is de zoveelste sitcom zonder noemenswaardige bijzonderheden. Sla deze dus maar over.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.