Boek: Jonathan Kellerman - Blood Test

Felienne (FelinuX)
Gisteren begon de 'Celebration of English Books' in Nederland en België, een actie van importeur Nilsson & Lamm om het lezen van Engelse boeken te promoten. Wie de komende tien dagen een Engels boek koopt, krijgt er een nieuwe uitgave van Jonathan Kellerman's Blood Test bij. Tijd dus om eens te bekijken of dit de moeite waard is om voor naar de boekhandel te rennen.




Alex Delaware
In Blood Test maken we kennis met Alex Delaware, een psycholoog die met pensioen is, maar af en toe door collega's gevraagd wordt voor diverse adviezen. Zo ook in de zaak van Woody Swope, een vijfjarig jongetje met leukemie. Zijn artsen hebben goede hoop dat ze hem kunnen behandelen, maar zijn ouders weigeren deze hulp, omdat ze lid zijn van een sekte die dat verbiedt. Als Alex naar hun hotelkamer gaat om ze te overtuigen toch met de behandeling door te gaan, is het hele gezin verdwenen, inclusief Woody. Alex besluit samen met detective Milo Sturgis op zoek te gaan naar de familie om het leven van Woody te redden. een bloedstollende zoektocht volgt.

Deel twee
Één van de weinige minpuntjes van Blood Test is dat er in de eerste hoofdstukken regelmatig wordt verwezen naar gebeurtenissen in het verleden. Wat googlen leert ons dat deze zich in het eerste boek over Delaware hebben afgespeeld. De verwijzingen leiden nogal af als je het eerste boek niet gelezen hebt, je houdt toch het gevoel dat je wat achtergrondinformatie mist. Gelukkig komen de opmerkingen minder voor naarmate het boek vordert. Toch was het eerste deel uit de serie misschien een logischer keus geweest als weggeef-exemplaar. Maar degenen die na Blood Test fan geworden zijn hebben geluk, Alex Delaware schittert nog in 22 andere boeken van Kellerman

Mooi en vlot
Kellerman beheerst de kunst van het schetsen van mooie omgevingen perfect. Van de vijver in zijn eigen tuin tot het verlaten dorpje La Vista waar hij op zoek gaat, het komt allemaal tot leven. Soms kunnen zulke plaatsbeschrijvingen de vaart een beetje uit een verhaal halen, maar dat geldt hier zeker niet. Ondanks veel details weet Kellerman overal het tempo en spanning te behouden, wat erg knap is. Een heerlijk boek dus. Op naar de boekhandel en je krijgt 'm gratis! Meer info over de 'Celebration of English Books' vind je hier.


Uitgever: Headline ISBN: 978 0 7553 5726 0 Pagina's: 340
Waardering:

Kijk voor meer boeken in Boeken.