DVD: Gabriel Iglesias - Hot and Fluffy

Joost Melis (Pink_Floyd)
Tegenwoordig hebben we overal verkiezingen voor, zeker op televisie waar er kindermeidengroepjes compleet gemaakt worden via een jury en sms, B-sterren danspasjes moeten leren en noem maar op. In Amerika zijn ze er ook niet bepaald vies van. De Idols-achtige verkiezingen schieten als paddestoelen uit de grond. Zo was er in 2006 zoiets als 'Last Comic Standing', kort door de bocht een soort moppentoppers voor gevorderden. Gabriel Iglesias was één van de finalisten dat jaar en werd uiteindelijk zesde.


Maar dat betekent niet dat deze tv-show hem geen windeieren heeft gelegd. Al snel kreeg hij een fanschare en in 2007 kreeg hij van Comedy Central een special aangeboden. Iglesias koost voor Bakersfield als locatie, de plek waar hij was begonnen. Een uitverkochte zaal stond die avond voor zijn neus, geflankeerd door camera's. Die special is nu in Nederland op dvd uitgekomen en heet Hot and Fluffy. Niet dik, nee fluffy. In zijn wereld zijn er maar liefst vijf soorten dik, waarvan de vierde 'fluffy' is. Dik met een aaibaarheidsfactor, misschien weer iets voor een verkiezing?


Naast fluffy is Iglesias latino en voor deze special heeft hij nog enkele latino voorprogramma's die zijn toegevoegd als extra's op deze dvd. Het hoofdprogramma van zestig minuten verzorgt hij helemaal in zijn eentje. Hierin laat hij enkele zeer goede grappen horen, maar valt ook her en der terug op 'standaard' leuke situaties die al honderden keren zijn gebruikt (zoals dronkenschap). Op zich niet erg, maar een zeer solide show is het niet. Zijn imitaties en geluidseffecten zijn daarentegen wel erg indrukwekkend. Van Steve 'Crocodile Hunter', Ieren en rednecks tot aan George Lopez. Wel heb je na twaalf auto's wel door hoe het geluid van een rem klinkt volgens Iglesias. Hij weet wel fragmenten gedurende zijn show met elkaar te verbinden. Hard en schokkend is zijn humor niet, soms is het zelfs een beetje voorspelbaar waar de grap heen gaat. Maar Iglesias weet het met zijn stemmetjes en grappen meestal toch nog lachwekkend te maken. Het aantal schaterlachen zijn echter op één hand te tellen.




Label: PIAS Releasedatum: Oktober 2009
Waardering show:
Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.