TV: VERS UIT DE VS: The Beautiful Life (TBL)

Chantal (rocha01)
De laatste jaren hebben we enkele series op het gebied van de modellenwereld voorbij zien komen. Denk aan Models Inc. bijvoorbeeld. Daarnaast puilt de televisie uit van de programma's waarin modellen in alle soorten en maten de strijd met elkaar aangaan om de beste te worden en zo een fashioncontract in de wacht te slepen. Wedstrijd na wedstrijd, steeds weer vechten de dames om dat felbegeerde contract. Met deze haast 'overkill' aan modeprogramma's vraag je je af of er nog wel ruimte is voor een nieuwkomer. Toch probeert de VS het nog maar eens, dit keer met The Beautiful Life (TBL). Een heuse drama-serie die het hoofdzakelijk moet hebben van de 'fraaie toetjes'.


Niets nieuws
TBL speelt zich af in de modellenwereld zoals de intro al aangaf. We zien boerenzoon Chris Andrews (Benjamin Hollingsworth) tijdens een familie-uitje. Samen met zijn ouders en zusje bezoekt hij de grote stad en hier opent zich een wereld voor hem. Hij wordt benaderd om bij een modellenbureau auditie te doen en al snel belandt hij in de oppervlakkige wereld van het modellenbestaan. Veel haat, nijd, achterbakse trucs en extreme typetjes komen hem tegemoet. Is dit wel een leven waarin 'stable boy' Chris zich zou kunnen begeven? Hij besluit het toch te wagen en zegt tegen zijn ouders dat hij niet mee teruggaat naar de boerderij in Iowa. Daarentegen blijft hij in de stad, op zoek naar een slaapplaats en op zoek naar een carrière als model... al is hij zelf niet overtuigd van zijn eigen kansen daarin.

Naast de -min of meer- mannelijke hoofdrol (er spelen namelijk wel meer mannen in de serie die een soort van hoofdrol opeisen) maken we ook kennis met 'our fair share of' dames. Raina (Sara Paxton) is daarvan aan te merken als de vrouwelijke hoofdrolspeelster. Ze wordt gezien als hét nieuwe model van dat moment en weet alle grote opdrachten binnen te krijgen, tot ergernis van de andere vrouwelijke modellen. Zie haar als de 'prom-queen' waar iedereen jaloers op is. De vrouwelijke hoofdrol (als we die zo mogen noemen), deelt Raina met Sonja Stone (Mischa Barton), het gewezen topmodel dat na allerlei problemen probeert terug te komen. Alle overige personages zijn vooral vulling van de set, ze nemen niet echt prominente plaatsen in en kunnen dus het best worden omschreven als bijrollen. Hierbij moet je denken aan namen als Corbin Bleu, Ashley Madekwe en Nico Tortorella.


Tot zover de cast
Nu we enkele namen van de cast van TBL hebben genoemd en kort hebben aangegeven waar het om draait, moet meteen gezegd worden dat de serie een zeer magere en eigenlijk ook behoorlijk inhoudsloze verhaallijn kent. Misschien dat de modellenwereld ook wel zo in elkaar zit, maar van een serie verwacht je meer. Het drama-element moet je vooral zien als het bekende 'drama-queen' spelen van de gewezen en jaloerse modellen ten opzichte van die ene collega die het wél lijkt te maken. Misschien is na twee afleveringen deze conclusie wat te vroeg getrokken, maar de eerste uitzendingen laten een erg onbevredigend gevoel achter en geven niet echt motivatie de rest van het seizoen te blijven kijken. De pilot en de tweede aflevering weten niet te overtuigen en het is maar de vraag of de serie het hele seizoen wel zal afmaken. Voor de omroepbazen van Nederland: Ik zou niet al te lang wikken en wegen of je deze serie zult aankopen, zoek verder... en gij zult zeker een betere vinden.




Advies: Links laten liggen! Te weinig inhoud, te oppervlakkig en een kunstje dat al vele malen eerder gedaan is... maar dan beter.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.