Killzone 2 Napalm and Cordite

Kevin (KoosyNL)
Na de Steel & Titanium en de Flash & Thunder map-pack is Guerrilla nu met een derde map-pack gekomen. Wat voegt de Napalm & Cordite pack toe aan de al uitgebreide multiplayer van Killzone 2?



Net als in de vorige map-packs komt deze met twee nieuwe multiplayer maps genaamd Suljeva Cliffside en Arctower Landing. Mensen die de singleplayer van Killzone 2 hebben gespeeld zullen de omgevingen wel herkennen. Toch is deze map-pack net iets anders dan de vorige omdat met deze twee nieuwe maps de ontbrekende wapens uit de singleplayer worden toegevoegd namelijk de vlammenwerper en de boltgun.



De maps zijn twee singleplayer omgevingen die geschikt zijn gemaakt voor de multiplayer. Suljeva Cliffisde is een map die zich afspeelt in de woestijn en is de omgeving waarin je in de singleplayer de sniper-battle aangaat met de onzichtbare vijanden. Deze langwerpige map bevat verschillende etages en veel plekken om cover te kunnen nemen. De objectives liggen aan de zijkanten van de map en als je jezelf wilt verplaatsen zal je de hele tijd goed op moeten letten of de tegenstanders je niet kunnen zien. Arctower Landing speelt zich af in een industriële omgeving van Hellghan. De map bestaat uit een groot complex met veel gangen en trappen. De map heeft een beetje een claustrofobische sfeer omdat de tegenstander vanuit elk gangetje en vanachter elke hoek kan komen. Beide maps zien er goed uit maar missen een beetje de grafische kracht van de vorige map-pack. De Arctowers in Arctower Landing vuren eens in de zoveel tijd een krachtige bliksemschicht af maar verder is de map vrij saai met de donkere gangen. Suljave Cliffside lijkt erg op maps die de originele Killzone 2 al bevat en is dus eigenlijk weinig verrassend.



Beide maps hebben allebei een nieuw wapen. In het midden van de map ligt op Suljave Cliffside de vlammenwerper. Met dit wapen kan alles in lichterlaaie worden gezet. Niet alleen tegenstanders maar ook de omgeving. Dit kan strategisch een groot voordeel zijn want op deze manier kan vijanden de weg versperd worden door simpel de vloer in brand steken. Arctower Landing heeft op het midden van de map de Boltgun liggen. Deze schiet pijlen af die voor een one-shot-kill zorgen. Mocht je de tegenstander missen en de pijl komt vast te zitten in de omgeving, dan ontploft deze en kan alsnog de tegenstander verwonden. Van elk wapen is er maar één beschikbaar en dus moet ervoor gestreden worden. Ondanks dat de wapens een leuke toevoeging zijn is het ontzettend jammer dat de wapens niet als extra klasse of als extra wapens voor de klassen beschikbaar zijn en alleen in de maps zelf te vinden zijn.