WipEout Pulse

Kevin (KoosyNL)
De WipEout serie gaat al een tijdje mee met verschillende releases op de platformen van Sony. Na de release van WipEout HD op de Playstation 3 zou je niet zo snel verwachten dat er nog een versie uit zou gaan komen voor de Playstation 2. Niets is minder waar want daar is ineens WipEout Pulse.

Helaas is de game niet een volledig nieuwe game. Het is namelijk een port van de versie op de PSP. Toch heeft de game genoeg redenen om als WipEout-fan in huis te halen. Er zijn maar liefst 24 nieuwe trakcs beschikbaar waar je je op kunt uitleven. Ook bevat de game nieuwe voertuigen en een nieuwe soundtrack. Dat is allemaal natuurlijk leuk en aardig maar het belangrijkste van de WipEout games is natuurlijk de gameplay. Deze voelt als van ouds aan. In WipEout race je over verschillende futuristische tracks met haakse bochten en loopings waarbij je gigantische snelheden behaalt. De bedoeling is natuurlijk om als snelste over de finish te komen. Hiervoor zul je niet alleen moeten vechten tegen de tracks maar ook tegen de andere coureurs. Door de tracks heen zijn namelijk wapens te vinden of is het mogelijk om een tijdelijke speedboost te krijgen. Het racen gaat weer met enorm hoge snelheden en een klein foutje kan er voor zorgen dat je veel tijd verliest. WipEout is altijd een game geweest die probeert het uiterste uit de speler te halen en dat is met deze versie niet anders. Toch zullen mensen die WipEout HD hebben gespeeld merken dat de game niet hetzelfde aanvoelt als de next-gen versie. Dit komt voornamelijk omdat de wagens minder zwaar zijn waardoor ze een stuk minder realistisch aanvoelen. De nieuwe banen hebben allemaal iets unieks en zijn een leuke toevoeging aan de al sterke line-up van banen. In de singleplayer komen de verschillende modi voorbij zoals de time-trails en zone-events die allemaal weer lekker ouderwets aan voelen.

Toch is er één groot gemis aan de game: de online multiplayer. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat een race-game voorzien is van een online multiplayer om je race-skills met anderen over de hele wereld te vergelijken. Jammer genoeg ontbreekt deze in WipEout Pulse. Het is wel mogelijk om in split-screen tegen elkaar te racen. Dit werkt erg goed en het is zelfs mogelijk om te kiezen of je de schermen horizontaal of verticaal van elkaar weer wil geven. De split-screen multiplayer verloopt verder zonder problemen met de framerate dus de actie blijft zelfs met twee personen lekker snel. Een ander minpuntje zijn toch wel de graphics. De game op de PSP zag er erg goed uit op het kleine schermpje maar nu de game te spelen is op veel grotere schermen ziet het er ineens een stuk minder mooi uit. De wagens en de banen missen details die we tegenwoordig gewend zijn.