Fable 2: See The Future

Niels (Rossdale)
Fable 2 was vorig jaar een grote hit onder vele gamers en wordt nog steeds door aardig wat mensen met enige regelmaat in den Xbox 360 gestopt. Eerder al kwam er een DLC op de markt genaamd Knothole Island welke, zoals de naam al deed vermoeden, een extra eiland aan de map toevoegde waar je een aantal quests mocht voltooien. Ditmaal is er een nieuwe DLC verschenen genaamd \"See the future\". Hierin bezoeken we geen nieuwe eilanden, maar wel kleine alternatieve werelden.

De avonturen beginnen bij Murgo de marktkoopman die je in het begin van het spel het artefact verkocht waarmee het hele avontuur van Fable 2 begon. Deze knakker heeft na het downloaden van de DLC nog eens in zijn archief gerommeld en enkele mystieke voorwerpen gevonden met nog wat leuke vloeken. Aan jou de taak om deze vloeken op te heffen en weer vele mensenharten gerust te stellen. Zo reis je bij het eerste voorwerp naar een alternatieve wereld waar alles grijs is en de kleur is gestolen door schaduwen. Deze schaduwen, die zelf wel gekleurd zijn, vallen verder de dorpelingen lastig die in deze wereld aanwezig zijn. Aan jou dus de taak om de redder in nood, de held des vaderlands, de prins op de witte tractor, het geschenk uit de hemel etc. te spelen. De schaduwen hebben verschillende kleuren, namelijk blauw, rood en geel. Deze kleuren komen niet geheel toevallig overeen met de knoppen op je controller en de aanvallen die daarachter verschuilen. Zo zijn de blauwtjes alleen te doden door fysieke aanvallen, de rode door magie en de gele door lange-afstandswapens.

De tweede queeste leidt je naar een ziel die gevangen is en je om hulp vraagt. Je moet wisps naar hem brengen totdat hij genoeg kracht heeft om zijn magische banden te breken en terug te keren op de wereld. Deze wisps zullen je echter alleen volgen wanneer je zelf bent gekleed als een hollow man. Zo\'n kostuum is in een kistje te vinden, wat later ook geldt voor kostuums van enkele andere rassen binnen het Fable-rijk.
Deze kostuums zijn wel grappig en de uitdrukkingen die je hiermee kunt uitvoeren zijn ook weer eens wat anders, dan een keer boos kijken en in je broek poepen van het te lang een scheet willen laten.

Hierna krijg je van Murgo een item dat je terug brengt naar de Tattered Sphire, waar je dan jouw blik in de toekomst zult kunnen werpen. Echt heel bijzonder is het niet, maar er is duidelijk uit af te leiden dat er een Fable 3 in de planning zit. Maar gezien het succes van zowel dit als het vorige deel was dit natuurlijk ook wel te verwachten.

Verder brengt de DLC nog een mogelijkheid om je hond van ras te veranderen. Dus als je die bastaard beu bent en je wilde er altijd al een parmantige husky van maken, dan zul je zeer in je nopjes zijn. Verder brengt het een arena waar je jouw vechtkunsten kunt beproeven tegen hordes vijanden, maar dit lijkt erg veel op de Crucible, maar dan met het verschil dat alle type vijanden je tegelijkertijd aanvallen en je moet proberen om binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk punten te scoren door vijanden te doden en multipliers op te pakken.

Conclusie:

See the future is een aardige aanvulling op het verhaal van Fable, echter brengt het weinig baanbrekende dingen. Naast het feit dat je jouw hondje van ras kunt veranderen, dat je daadwerkelijk een minieme (maar vrij weinigzeggende) blik in de toekomst mag werpen en het gebruiken van extra functies die je door middel van je kostuums unlockt, is en blijft het gewoon Fable 2. Dit is zeker geen slecht punt, maar ik ben er niet zo van overtuigd of die anderhalf uur extra gameplay die paar luttele euro\'tjes waard is. Van twee pilsjes die ik afgelopen weekend op een terrasje heb gedronken, heb ik waarschijnlijk een stuk meer genoten dan van alles wat deze DLC ons te bieden heeft.