SingStar Pop Edition

koei

Was SingStar op de PlayStation 2 al een aardig melkkoetje, op de PlayStation 3 zijn ondertussen ook al een hele rits SingStar-games verschenen. Naast de bandspecifieke games van ABBA en Queen zijn er ook nog SingStar vol. 1, SingStar vol. 2 en SingStar vol. 3 verschenen. Verrassend genoeg heet de allernieuwste SingStar echter niet meer gewoon SingStar vol 4. maar is er gekozen voor SingStar Pop Edition, een titel die doet denken alsof je hier met meer dan gewoon een willekeurig samengestelde tracklist te maken hebt.

Helaas blijkt dit niet het geval te zijn. SingStar Pop Edition is qua inhoud vergelijkbaar met de eerdere volumes. De disc bevat een verzameling bekende en minder bekende liedjes variërend van recent verschenen tot liedjes uit de jaren tachtig. Cyndi Lauper met "True Colors" stamt bijvoorbeeld al uit 1982 en Bon Jovi's "Livin' on a Prayer" uit 1986, terwijl ik van Little Jackie met "The World Should Revolve Around Me" nog nooit had gehoord, en ik was niet de enige. Laat je dus niet misleiden door de naam van het spel, SingStar Pop Edition is eigenlijk gewoon SingStar vol. 4.

De tracklist valt mij persoonlijk erg tegen. De oude liedjes zijn allemaal wel erg bekend, maar de recente liedjes vaak een flink stuk minder, terwijl ik toch braaf bijna elke dag wel wat uurtjes radio 538 luister. Black Kids met "I'm Not Going To Teach Your Boyfriend How To Dance" en Solange met "I Decided" heb ik echt nog nooit gehoord. Wellicht komt dat doordat deze SingStar-game wederom een internationale uitgave is en dus niet puur op de Nederlandse popmuziek is toegespitst, maar jammer is het wel omdat je indirect ook voor deze nummers betaalt. Daarnaast lijkt het door de combinatie van oude en nieuwe muziek alsof ze eigenlijk twee halve discs wilden maken en dat uiteindelijk toch maar op één schijfje hebben geperst. Het spel mist een beetje een eigen identiteit.