SingStar: Draadloze microfoons

koei

Iedereen met SingStar kent het probleem. Ben je leuk met vrienden aan het zingen en wordt de microfoon gezellig doorgegeven, maar de volgende ochtend mag je de knopen uit de kabels gaan halen. Als het meezit dan, want je kan ook het geluk hebben dat de draad bij het doorgeven van de controller blijft hangen waardoor alle drank van tafel wordt getrokken. Gelukkig is deze tijd nu ten einde, want SingStar is nu eindelijk écht next-gen!

Het grote voordeel van een draadloze microfoon is natuurlijk dat er geen draad aan zit. Hoewel de PlayStation 3 Bluetooth ondersteunt gebruiken de microfoons een eigen ontvanger. Deze verbind je aan een USB-poort en na het aanzetten van de microfoons zijn deze klaar voor gebruik. In de microfoon gaan twee AA-batterijen en er zit een schuifschakelaar op waarmee je de microfoon aan kan zetten. Dit schuifje kun je ook op hold zetten, zodat je niet per ongeluk je mic opeens weer uit zet. Het werkt allemaal erg simpel.

Als de verbinding met de ontvanger goed is brandt er een groen lampje op de mic, als deze verbinding wegvalt kleurt het lampje rood en wat je dan zingt wordt niet geregistreerd. Helaas komt dit, afhankelijk van de apparaten in de omgeving, nog wel eens voor. Ik heb gewoon een keer verloren met SingStar omdat mijn verbinding steeds wegviel, terwijl mijn tegenstander rustig door kon blijven zingen. In twee andere huizen had ik echter totaal geen last van storing. Bij normaal gebruik is het bereik van de microfoons een meter of 10, wat ruim voldoende is voor de gemiddelde woonkamer. Met muren heeft de microfoon iets meer moeite maar in veel gevallen lukt dit nog best redelijk. Voor een demonstratie hiervan zie onderstaand filmpje.