Killzone 2: Steel & Titanium

Kevin (KoosyNL)
Killzone 2 ligt al even in de winkels en velen zullen de mutliplayer al grijs hebben gespeeld en misschien zelfs al de hoogste rangen hebben behaald. Voor deze mensen komt Guerrilla met downloadable content genaamd de Steel & Titanium Pack.

De downloadable content bestaat uit twee nieuwe maps genaamd Vekta Cruiser en Wasteland Bullet. Vekta Cruiser bestaat uit een langwerpige map die zich afspeelt op één van de schepen van de ISA. Deze map bestaat uit een aantal verdiepingen waarbij het belangrijk wordt dat je niet alleen voor je uit blijft kijken want nu kan het gevaar ook van boven of onderen komen. Wasteland Bullet speelt zich af op twee treinen die met hoge snelheid door een tunnel scheuren. Het ene team begint op de ene en het andere team begint op de andere en het is dus noodzakelijk om van de ene trein naar de andere te springen. Dit is natuurlijk niet zonder gevaar want obstakels kunnen er voor zorgen dat je een grote val naar beneden maakt.




Beide levels zijn erg goed gemaakt en gebalanceerd. Wederom is het mogelijk om alle verschillende modi te spelen op de maps en al deze modi werken erg goed. Ook zien de maps er weer erg goed uit. Op Wasteland Bullet heb je echt het gevoel op een razende trein te zitten. Vekta Cruiser is daarentegen grafisch een hele andere map vergeleken met de maps die al in de game zitten doordat deze minder grauw en schoner is. Ook zijn er voor elke type-spelers weer locaties om hun specialisme te gebruiken. Zo zijn er plekken waarvan je goed kunt snipen, waar je strategisch turrets kunt bouwen of gangetjes waardoor je achter de vijand kunt sneaken als Saboteur.



Ondanks dat de maps een goede aanvulling zijn tot het al rijke aanbod aan maps is 5.99 euro best veel geld voor maar twee maps. Er zijn geen nieuwe wapens of klassen en dus betaal je bijna 3 euro per map en dat is erg veel geld. Doorgewinterde Killzone 2-spelers zullen het er misschien voor over hebben maar mensen die de game minder vaak of minder fanatiek spelen zullen goed moeten nadenken of ze de 6 euro voor deze twee maps neer willen tellen.