X-Men Origins: Wolverine

Misan
De meeste mensen zijn inmiddels bekend met X-Men. Van de (teken)films, comics of misschien wel van de games die in het verleden uitgebracht zijn. X-Men Origins: Wolverine gaat over één van de bekendste karakters uit deze serie, namelijk over Wolverine. Wolverine is in de jaren zeventig bedacht door een tweetal schrijvers met de nodige hulp van de tekenaar van The Hulk. In deze comicreeks maakte Wolverine voor het eerst zijn opwachting. In de jaren daarna is hij naast X-Men ook lid geweest van superheldengroep de Avengers.


X-Men Origins: Wolverine vertelt dus het verhaal van Wolverine, ooit geboren als James Howlett, maar beter bekend als Logan. Samen met zijn broer Victor is Logan na de dood van zijn vader gevlucht en samen hebben ze in verscheidene oorlogen meegevochten. Op een gegeven moment worden Logan en Victor gevangen genomen. X-Men Origins: Wolvine gaat onder andere over hoe Logan aan zijn adamantiumskelet gekomen is, over hoe hij ontsnapt is uit de faciliteit waar het adamantium aan z\'n skelet is gebonden en hoe Logan geworden is wie hij nu is. Het is geen vrolijk verhaal, maar zeker wel een tof verhaal. Iedereen die Wolverine door de jaren heen gevolgd heeft en de comicreeks Origin uit 2001 gemist heeft zal dit verhaal kunnen waarderen. De game speelt zich af in de tijd voor de drie X-Men films, dus voordat X-Men überhaupt in beeld kwamen bij Logan.

In het verleden hebben wij enkele X-Men-games beoordeeld. X-Men Legends gaven wij een score van 77%, X-Men Legends 2 ontving een 80% en X-Men: The Official Game beoordeelden wij met 56%. De laatste was overigens de game gebaseerd op de film in tegenstelling tot X-Men Origins: Wolverine. X-Men Origins: Wolverine was al in ontwikkeling toen filmmaatschappij FOX bij Activision aanklopte om een game te maken van de film. Gevolg is dat de game enkele elementen uit de film heeft overgenomen en de film enkele elementen uit de game. De vraag die bij eenieder brandt is ongetwijfeld of X-Men Origins: Wolverine geen standaard afgeraffeld lijkende filmgame is geworden, maar een game is die wèl de aanschaf waard is.