Sega MegaDrive Portable

Bart
De Sega MegaDrive, wie kent hem nou niet? Dé grote concurrent van de NES en SNES kwam in 1988 op de markt en was in Europa een aardig groot succes, ondanks dat Nintendo praktisch de hele consolemarkt in handen had met Mario en Zelda. Dit succes kwam mede door de blauwe egel Sonic, waarvan het eerste spel in 1991 verscheen. Ook andere spellen hebben meegeholpen om Sega op de kaart van console-land te zetten, denk aan Alex Kidd en Ecco the Dolphin. Dit zijn spellen die iedere oudere gamer waarschijnlijk wel kent, al is het maar van naam. Sommigen onder hen smachten er nog steeds naar om die oude spellen weer te kunnen spelen, zij hebben alleen niet de mogelijkheid. Zowel de console als de games worden uiteraard niet meer nieuw verkocht in de winkel en tweedehands is er ook niet bijster veel aanbod.

Nu is er wel een oplossing; AtGames heeft namelijk de Sega MegaDrive Portable op de markt gebracht, een handheld met daarop twintig Sega-games uit de jaren negentig voorgeïnstalleerd. Key feature van het apparaatje is een video-uitgang waarmee je de beelden en geluiden op je tv kan toveren, als ware het een echte MegaDrive waarvan je gewoon de controller in je hand hebt.

We zullen je niet gaan vermoeien met twintig reviews van twintig games, maar je kan er op rekenen dat er voor ieders wat wils tussen zit. Helaas heeft AtGames niet gekeken naar de kwaliteit van de games, er zitten een paar rotte appels tussen, maar gelukkig kunnen we ook genieten van enkele juweeltjes. De games die zijn voorgeïnstalleerd op het vaste geheugen zijn:
Alex Kidd
Alien Storm
Altered Beast
Arrow Flash
Columns 3
Crackdown
Decap Attack
Mean Bean Machine
Ecco the Dolphin
Ecco Jr.
Eswat
Flicky
Gain Ground
Golden Axe
Jewel Master
Kid Chameleon
Shadow Dancer
Shinobi III
Sonic and Knuckles
Sonic Spinball

De games zijn onveranderd overgezet van de MegaDrive naar de handheld. Geen enkele verbetering in het geluid, de graphics of de gameplay is doorgevoerd. Je zal dus ook niet je games kunnen opslaan. AtGames heeft zelfs niet de moeite genomen om de two-playergedeeltes uit de spellen te slopen. Zo kan je bij Alien Storm in het menu kiezen voor een player VS player gevecht, maar daar komt weinig van terecht met slechts één set knoppen op het apparaat.