Mercenaries 2: World in Flames FOUT, Niet gebruiken

Countach
De game Mercenaries 2 plofte zojuist op mijn deurmat, tijd om deze game uit zijn lijden te verlossen en te ontdoen van het plastic omhulsel waarin deze zich bevind. Ik heb wel zin in een lekkere actie game, jullie ook? Lees dan vooral verder.

Nadat het glimmende schijfje zich een weg had gevonden richting mijn PS3, was het tijd om lekker aan de slag te gaan. Zoals ik al verwachtte, moet een gedeelte van het spel ook op de harde schijf geïnstalleerd worden (2730 MB), dit neemt 5 minuten in beslag. Zorg er wel voor dat je PS3 is geupdate naar versie 2.42, anders mag je nadat je het spel geïnstalleerd hebt, dit alsnog gaan doen.

Nu dat allemaal achter de rug is, en de voorraden naast de bank gepositioneerd zijn (de nodige drank en andere versnaperingen), kan het feest beginnen.

Ik besluit om meteen in de actie te springen en te kiezen voor “New game”.

Op dit moment moet je een keuze maken met welke personage je de game gaat doorlopen, eenieder heeft zijn of haar eigen specialiteit:

- Mattias Nilsson (hersteld sneller na gewond geraakt te zijn)
- Chris Jacobs (kan meer minutie/ammo meenemen)
- Jennifer Mui (kan sneller rennen)

Nadat je de keuze gemaakt hebt, vertrekken wij richting Venezuela en krijg je een standaard praatje met een oude kennis, en deze heeft via via werk voor je. Vervolgens ga je met een speedboot het water op richting het begin van je eerste missie. Alles word haarfijn uitgelegd, overal krijg je een scherm met de knoppen van je controller en wat je ermee kan doen. Gas geven met X bijvoorbeeld. Er zitten ook de nodige reactie spellen in, een beetje ala “Fahrenheit”. Op een gegeven moment moet je een luchtaanval uitvoeren op een hek, en hierbij moet je op 2 plekken bijtijds op de “X” knop drukken, zodat je het hek kan opblazen.