Looney Tunes Cartoon Concerto

koei

Muziek-games zijn hip. Guitar Hero verkoopt geweldig, de Singstar-delen blijven maar verschijnen en nogsteeds wordt er reikhalzend uitgekeken naar Rockband. Hoewel muziek-games het op de consoles altijd goed doen, blijft het lijstje muziek-games voor de Nintendo DS redelijk beperkt. En dat terwijl het apparaat door de touchscreen besturing juist veel mogelijkheden biedt. Eén van de muziekgames die er wel op verscheen was Ouendan. Deze game, in Europa verschenen als Elite Beat Agents, werd erg goed ontvangen. De makers van Looney Tunes Cartoon Concerto lijken deze game erg goed bekeken te hebben en van hun game een soortgelijk spel gemaakt.

Vrijwel iedereen kent de Looney Tunes figuren wel. Vooral in de tijd van de flippo\'s waren de cartoonfiguren erg populair en kende iedereen Bugs, Daffy, Tweety, Taz en alle anderen. Ze speelden in korte tekenfilms van een minuut of vijf. In deze game draait alles om deze tekenfilms. De filmpjes werden namelijk altijd begeleid door muziek, maar helaas zijn alle geluidsopnames verdwenen. Aan jou de taak om de filmpjes van muziek te voorzien. Op het bovenste scherm zie je de tekenfilm, terwijl je op het onderste scherm de muzieknoten tevoorschijn tovert.

De gameplay van Cartoon Concerto is erg vergelijkbaar met die van Elite Beat Agents. Op het scherm verschijnen cirkels die steeds kleiner worden. Zodra de cirkel net zo groot is als de kleine cirkel erin tik je hem aan en wordt de noot gespeeld. In veel gevallen moet je een aaneengesloten serie van noten spelen. Deze worden vaak onderling verbonden met lijnen waarbij het de bedoeling is dat je op het juiste moment noot één aantikt en dan de lijn volgt naar noot twee en deze ook weer op het juiste moment aantikt. Doe je het goed dan verschijnt er een wortel, en doe je het heel erg goed dan wordt het zelfs een gouden wortel. Naast deze manier van spelen komt er in elk liedje één of twee keer een notenregen voor. De noten komen dan van boven naar beneden vallen, en zodra ze in een vakje vallen moet je dat vakje aantikken. Een beetje zoals Dance Dance Revolution. Mocht de gameplay je nog niet helemaal duidelijk zijn, kijk het filmpje op de volgende pagina dan even, dan wordt alles duidelijk.

Wat betreft muziek hebben de makers gekozen voor oude klassiekers van Mozart en Bach. Klinkt misschien niet als de meest leuke muziek, maar het zijn wel allemaal erg bekende deuntjes en het past beter bij het soort spel dan bijvoorbeeld Avril Lavigne in Elite Beat Agents. De muziekkeuze is dus alleen maar positief te noemen. Er zijn in totaal 19 tracks die op verschillende moeilijkheidsniveau\'s gespeeld kunnen worden. Heb je ze alle 19 gehaald dan heb je ook alle bonuscontent unlockt. Dit zijn losse uitspraken van alle verschillende cartoonfiguren zoals het bekende \'What\'s up Doc?\'. Het is wel jammer dat je alle extra\'s al gelijk op de makkelijkste moeilijkheidsgraad vrijspeelt.

Wat echter een beetje storend is zijn de cartoons zelf. De cartoon wordt tijdens het spelen op het bovenste scherm vertoond en als je even geen noten hebt word je daarheen verwezen om even te kijken. Het probleem is echter dat de cartoon enorm afleidt tijdens het spelen want in je ooghoek zie je allemaal dingen bewegen op het scherm. Daarnaast laat de kwaliteit van de cartoons ook te wensen over. De tekenfilmfiguren zijn digitaal nagebouwd wat resulteert in een nogal blokkerige Bugs in plaats van de rondlijnige getekende Bugs. Niet echt heel storend, maar wel jammer.