Kung Fu Panda

Kevin (KoosyNL)
Dubbele gevoelens had ik toen ik eindelijk Kung Fu Panda voor de Playstation 3 in mijn handen had. Als eerste wist ik dat dit weer een movie-game zou zijn en helaas zijn die games in het verleden niet altijd goed geweest. Aan de andere kant heb ik veel goede dingen over de film gehoord en hoopte ik dat de game misschien wel goed zou worden. Er was maar één ding wat ik kon doen: de game in mijn PS3 stoppen en spelen. Gelukkig was ik blij verrast.



Kung Fu Panda is een game gebaseerd op de gelijknamige film. In de singleplayer speel je het verhaal van de film waarin de panda Po probeert een Kung-fu meester te worden. Als hij de Furious Five ontmoet, komt Meester Shifu erachter dat Po eigenlijk de Dragon Warrior is. Helaas zijn er meer kung-fu meesters die graag deze mythische held zouden willen zijn, en Po moet het gedurende het verhaal tegen ze opnemen.

Het spel heeft veel verschillende elementen. Als eerste is de game een zogenaamde \"brawler\". Dit betekent dus veel vijanden en veel vechten. Er zijn veel verschillende combo\'s uit te voeren en de munten die je tijdens het spel verzamelt, kunnen tussen de hoofdstukken door ingewisseld worden tegen nieuwe aanvallen of upgrades. Naast het vechten zitten er veel platform-elementen in. Dit betekent veel springen, slingeren en klimmen. Helaas werkt dit niet altijd optimaal. De controls voelen namelijk niet precies genoeg aan. Soms krijg je echt het gevoel dat je met een grote dikke beer aan het spelen bent, en ik denk niet dat de makers dat echt in gedachten hadden. Ook de camera wil niet altijd meewerken. Op een gegeven moment moet je snel van het ene naar het andere platform springen. Omdat je de camera de hele tijd zelf moet bedienen is het niet altijd makkelijk om het volgende platform te zien waardoor je net de precisie mist om de sprong te halen. Ook tijdens het vechten positioneert de camera zich vaak in bepaalde hoeken waardoor je de vijanden soms lastig kan zien.

Verder is de gameplay erg afwisselend. Naast het vechten en het platformen zijn er delen in het spel waarbij je moet vliegen op de rug van Crane, varen met een boot of rollend een parcours af moet leggen. Ook zijn er gedeeltes waar quick-time events voorbij komen, en je dus snel de knoppen die in beeld verschijnen in moet drukken. Dit werkt erg leuk alleen moet je soms wel heel snel reageren, waardoor je het betreffende gedeelte een aantal keer moet overdoen. Een andere leuke afwisseling zijn de verschillende karakters in de game. Bij verschillende levels in het spel wordt Po ingewisseld voor Monkey, Tigress of Shifu. Deze besturen heel anders dan Po. Ze zijn bijvoorbeeld sneller, leniger en hebben andere aanvallen.