De Sims 2: Op Reis

Morthill
Hetgene dat mij in De Sims nog wel eens tot waanzin wilde drijven was de carrière van je Sims. Ze moesten namelijk niet alleen flink studeren, sporten en schoonmaken, maar daarnaast ook nog de tijd vinden om vrienden te maken, deze vriendschappen te onderhouden en een relaxed leven te lijden. Het streven naar genoeg voldoening voor een promotie werd ik soms gillend gek van en is ook een van de redenen dat de game na verloop van tijd onverbiddelijk in de kast verdwijnt. Gelukkig kan ik met de vakantiemogelijkheden van deze uitbreiding eindelijk eens ontsnappen uit die sleur van het dagelijks \"leven\".

De Sims 2: Op Reis draait om vakantie. Een van de grootste secundaire levensbehoeften van hardwerkende mensen. Workaholics daargelaten wil iedereen er eens in de zoveel tijd wel even een weekje of meer tussenuit knijpen om lekker bij te komen. Zij het op een mooi strand aan de Caribische kusten, zij het op een standaard toeristenplekje in het Land van de Rijzende Zon. Het is dus eigenlijk best verrassend dat EA nog niet eerder de mogelijkheid tot vakantie in De Sims heeft gestopt. In ieder geval is de inmiddels zesde uitbreiding hier en kun je je Sims dus eindelijk die welverdiende rust gunnen.

Hoe gaat dit alles in zijn werk? Allereerst zullen je Sims gewoon nog hard moeten werken. Geen vakantie zonder geld tenslotte. Als je Sims het leven spuugzat zijn en genoeg geld gespaard hebben laat je een van hen de telefoon pakken om een prachtige reis naar een exotisch oord te boeken. Je kunt kiezen uit drie verschillende locaties:
Takemizu, een sereen oord in het Verre Oosten, Drie Meren, een frisse locatie in de bergen, en Twikkii Eiland, een zonnige plek aan de zee. Elke locatie heeft weer verschillende hotels en bungalows waar je kunt verblijven, afhankelijk van je budget. Een minuutje later staat de taxi voor de deur en kan de ontstpanning beginnen.

Vakantie in De Sims is ook echt vakantie. Hoewel je nog steeds je Sims tevreden zult moeten houden, kun je ze in principe volledig de vrije hand geven. Ze zullen zichzelf prima kunnen vermaken met bijvoorbeeld zandkastelen bouwen, vriendschappen sluiten met andere vakantiegangers of gewoon lekker zonnen op het strand. Voor de afwisseling kun je ze van tijd tot tijd bijvoorbeeld op excursie sturen of leren communiceren in de inheemse taal. Dit laatste kunnen ze namelijk meenemen naar huis en dan delen met hun vrienden aldaar.

Geen vakantie is compleet zonder camera en dus ook die mogelijkheid is er in deze uitbreiding. Op je vakantie kun je je Sims foto\'s laten maken van de omgeving of natuurlijk van elkaar. Deze foto\'s kun je dan in hun huis weer aan de muur hangen als versiering of op een bureau zetten. Tijdens hun vakantie moeten je Sims natuurlijk ook eten en daarvoor zijn er ook genoeg mogelijkheden. Zo kunnen ze langs lokale eetstandjes om een hapje te nuttigen of roomservice laten bezorgen op hun kamer. Dit laatste is natuurlijk niet goedkoop, maar het is dan ook vakantie.

Mochten je Sims erg rijk zijn en wil je vaker op vakantie kunnen dan is er ook de mogelijkheid om wat onroerend goed aan te schaffen. Ale je eenmaal een vakantiehuisje hebt gekocht, kun je deze helemaal naar je eigen smaak inrichten en er elk moment van het jaar naartoe op vakantie. Als je liever zelfs iets van de grond af aan opbouwt is dat natuurlijk ook mogelijk. Dan kun je in een van de vakantiebuurten gewoon en perceel kopen en daar net als op elke andere locatie een leuk huisje bouwen en inrichten.

De Sims 2: Op Reis brengt meer dan de mogelijkheid om vakantie te vieren. Zoals te verwachten was zijn er namelijk ook nieuwe spulletjes waarmee je het huis van je Sims kan opvrolijken. Zo kun je een sauna aanschaffen waar ze kunnen ontspannen en gezellig een beetje bijkletsen of anders koop je een massagetafel, waarop ze helemaal tot rust kunnen komen, terwijl ze gemasseerd worden door hun geliefde. Ze kunnen zelfs nieuwe massagetechnieken leren om het allemaal een beetje afwisselend te houden.