Forza Motorsport 2

Maarten (kepler)
Waar te beginnen in een spel met een bijna oneindig aantal opties? Een begin zou gemaakt kunnen worden bij de mogelijkheid om real-time informatie over je auto te bekijken tijdens het racen, bij de duizenden layers die je kunt gebruiken om een mooie paint-job te klussen op je auto of bij de mogelijkheid om je Golf GTI te tunen met een supersnelle uitlaat.

Wat is Forza 2 nu eigenlijk?

Forza Motorsport 2 is een racegame, maar gaat dus nog veel verder dan een simpele racegame. Volgens de makers zijn er miljoenen combinaties mogelijk om je auto naar eigen wens in te stellen en intussen kun je ook carrière maken en zoveel mogelijk punten verdienen. Laten we gewoon bij het begin beginnen en dat is toch wel het racen zelf. Forza 2 valt onder de categorie racesimulators en gebruikt hiervoor meer dan 300 auto\'s en een aantal verschillende circuits zoals Laguna Seca en Suzuka.

Driehonderd auto\'s klinkt als een flink aantal en dat is het ook. Elk van deze auto\'s heeft ook echt een ander weggedrag en je zou de auto\'s aan het geluid kunnen herkennen. Wanneer je een aantal rondjes hebt gereden met bijvoorbeeld een Golf GTI en je stapt daarna in een Vauxhall dan heb je minstens een rondje nodig om te wennen aan de andere auto. Als je niet tevreden bent met de prestaties van de auto dan kun je dit op een tweetal manieren aanpakken. Je kunt de auto helemaal pimpen met (authentieke) sportuitlaten, betere brandstofsystemen, lichtere vliegwielen, turbo\'s, enz. Je kan het zo gek nog niet verzinnen of er is wel iets waarmee je je auto sneller kunt maken (het is mogelijk om er een geheel nieuwe motor in te hangen). Dit alles is natuurlijk niet gratis, want die upgrades zul je moeten kopen met credits die je kunt verdienen met racen. Een andere optie om je auto sneller te maken is het tunen van de auto. Vlak voor de race begint kun je de versnelling-verhoudingen, de vering, de vleugels, de hoek van de wielen, enz. aanpassen naar je eigen wensen. Dit verschilt ook per auto, want niet elke auto is geheel te tunen tot in details.

Geld verdienen

Zoals gezegd zul je geld moeten verdienen om je auto te kunnen upgraden. Dit kan je ook weer op een aantal verschillende manier doen. Je kunt in de career-mode gaan racen en door races te rijden krijg je punten. Hoe beter je rijdt hoe meer punten je krijgt. Mocht je nu geen zin hebben om tegen de A.I. Te racen dan kun je ook nog online punten verdienen. Met deze punten kun je dus sparen voor nieuwe upgrades, maar ook voor nieuwe auto\'s. Het totaal aantal punten wordt bijgehouden en hoe meer punten hoe hoger je level is. Met elk level wat je omhoog gaat unlock je meer wedstrijden, maar krijg je ook korting op bepaalde upgrades en auto\'s. Dit kan oplopen tot 35% en het is dus de moeite om snel te levelen.