The Sims 2 Feest! Accessoires

Morthill
Het aantal uitbreidingen voor The Sims 2 groeit nog steeds stevig door. Om de zoveel tijd komt er weer een CD-ROM/DVD met een lading nieuwe features, items en mogelijkheden tot spelen. Nu kosten deze extra\'s meestal toch redelijk wat geld en niet iedereen heeft behoefte aan nieuwe speelmodes. Voor de mensen die wel meer items willen hebben, maar geen speelopties zijn er ook schijfjes met accessoires te verkrijgen. Inmiddels is er voor de feestbeesten onder ons ook zo\'n \"uitbreiding\" beschikbaar. Hierop vind je maar liefst zestig nieuwe items om je huis mee in te richten of om feestjes nog leuker aan te kleden.

Gaan je Sims binnenkort trouwen en ben je van plan daar een leuk feest voor te geven? Koop wat stoeltjes, een lopend buffet, een bruiloftstaart, bloemenversieringen en wat speciaal behang. Wordt een van je Sims weer wat ouder en moet er een verjaardagsfeest gegeven worden? Koop ballonnen, een verjaardagstaart, wat feestverlichting en leg wat speciaal tapijt neer. Heb je gewoon zin in een feestje? Koop een barbecue, een bar en zet wat leuke muziek op. Kortom, voor elk feestje biedt deze \"uitbreiding\" wat leuks.

Goed, je kunt dus wat leuke dingen doen met de items, toch voegen ze erg weinig toe. Dat ligt misschien deels aan mij, ik heb niet de neiging erg vaak feestjes te geven, maar Sims worden dan ook niet vaak ouder en gaan ook niet vaak trouwen. Ik kan me voorstellen dat als je bijna dagelijks een feestje geeft je nog wel wat lol kan beleven met deze accessoires, maar voor mensen zoals ik, die slechts sporadisch feesten geeft, is dit pakket zonde van het geld. Zelfs al feest je continu, dan nog moet je goed nadenken voor je tot aanschaf over gaat. Want in tegenstelling tot de echte expansions verandert dit dus niks aan het spel.

Deze \"expansion\" is een van de lastigste die ik ooit heb moeten beoordelen. Hoe beoordeel je namelijk iets dat weinig gameplay biedt, grafisch niet te beoordelen is, geen geluid kent en eigenlijk alleen de levensduur van de game rekt. Eigenlijk draait het maar om een vraag: hoe leuk zijn de items en voegen ze genoeg toe om de €15,- die ze kosten te rechtvaardigen? En dan verdient The Sims 2 Feest! Accessoires geen voldoende. Daarvoor gebruik je de items te weinig en voegen ze gewoon niet genoeg toe aan je feestjes. Het geeft je wat meer mogelijkheden, ja, maar die mogelijkheden maken het niet plots een feest. Of je nu met of zonder deze expansion een feestje geeft maakt gewoon te weinig verschil om de aankoop te rechtvaardigen.