Phantasy Star Universe

Arjen (Mr_Belvedere)

Phantasy Star Universe Online (PSU) is een klassiek hack-and-slash RPG onderverdeeld in een story-mode en een online mode.

Het verhaal

Het universum is heel groot. Ergens in die grote zwarte ruimte vormen drie planeten een zonnestelsel dat het Gurhal Star System heet. Elke planeet wordt bewoond door verschillende rassen te weten de gewone mensen, Casts (androids), Newman en Beasts. Er was heel lang oorlog tussen de rassen, maar na de laatste grote oorlog wordt de Allied Army gevormd. Deze alliantie bewaart de vrede tussen de drie planeten. Naast dit leger bestaan er ook nog de Guardians die door middel van freelance opdrachten en vrijwilligerswerk zijn steentje bijdraagt. De guardians hebben hun eigen ruimtestation waar zij hun recruten opleiden en de opdrachten coördineren.

Menswezens Ethan en Lumia Waber bevinden zich op het Guardians space station waar het honderdjarig bestaan van de Alliance Fleet gevierd zal worden. Hun vader was een zeer gerespecteerde Guardian, maar helaas is hij omgekomen tijdens een missie. Ethan weet niet beter dan dat dit de schuld is van de Guardians en heeft daarom ook een bloedhekel aan ze. Lumia wil met Ethan naar de festiviteiten toe, waar ook The Divine Maiden, een meisje met helende krachten, zal verschijnen.

Maar plots komt er een enorme meteorietenregen en wordt bijna de gehele Alliance Fleet vernietigd. Tussen alle chaos door komt Lumia onder puin terecht waardoor Ethan gedwongen wordt hulp te gaan zoeken bij diegene die hij haat. Na wat rondrennen verschijnen er hele rare wezens uit de meterorieten en moet hij vechten voor zijn leven. Deze wezens (The Seed genoemd) hebben complete chaos veroorzaakt op alle drie de planeten, omdat zij de natuur en de dieren hebben aangetast. De lokale fauna is zwaar agressief geworden en overal vindt men vreemde ruimtes van een eeuwenoude beschaving. Ethan besluit na al deze informatie zijn vooroordelen over de Guardians opzij te zetten en zich aan te melden als nieuwe recruut. Hij krijgt een instructeur aangewezen en krijgt steeds zwaardere missies voorgeschoteld.

De story-mode lijkt precies op een doorsnee animeserie. Je hebt twaalf verschillende hoofdstukken met elk hun eigen introductie, verhaallijn en slotstuk. Aan het einde van elke \"aflevering\" krijg je een preview naar het volgende deel te zien zodat stukje bij beetje het verhaal over de oorzaak en de gevolgen van deze rampen duidelijk wordt. Ethan maakt kennis met de verschillende rassen en leert dat niet alles is zoals het lijkt in het universum.

Het verhaal zit aardig in elkaar, maar vordert langzaam. Waarom dat zo is lees je op de volgende pagina\'s.