ChromeHounds

Arjen (Mr_Belvedere)
ChromeHounds gaat om grote robots met heel veel wapentuig. Normaliter heten die dingen (battle)mechs, maar hier noemt men ze Hounds. ChromeHounds speelt zich af op de uitgestrekte velden van Neroimus. Hier zijn drie landen continu met elkaar in oorlog.


Eén van de vele Hounds

De democratie Tarakia, de republiek Morskoj en het koninkrijk van Sal Kar besloten huurlingen en Hounds in te zetten om hun onderlinge conflicten op te lossen. In de single player missies ben jij één van die mercenaries die de zeer veelzijdige missies besluit uit te voeren.

In het begin krijg je een geleende Hound mee, die rijkelijk voorzien is van wapens. Gemiddeld heeft elke Hound de beschikking over drie verschillende wapens te weten raketten, een sniper rifle en \"gewone\" machinegeweren.

Vanzelfsprekend krijg je uitleg hoe je de Hound moet bedienen en al snel ben je op weg alle vijanden een halt toe te roepen. Omdat het nogal grote en zware machines zijn, gaat het verplaatsen van je Hound een beetje traag. De enige uitzondering hierop is de Hound van de Tactics Commander, welke bedoeld is voor strategische planning en communicatie tussen je legereenheden.

Naarmate de missies vorderen en je ze succesvol weet te volbrengen unlock je diverse Hound-onderdelen. Deze kun je gebruiken om je eigen speciale Hound in elkaar te zetten. Vervolgens kun je die inzetten in welke gevechten je maar wilt, offline en online. De allerbeste zelfgemaakte Hounds komen in de Hound Gallery ter bewondering van iedereen.


Maak je eigen Hound

Hypermoderne wapens vind je in Chromehounds niet. Je mag het zoals al eerder vermeld doen met raketten en geweren al zijn deze natuurlijk niet te vergelijken met de wapens van een normale soldaat of een tank. Die nemen op het slagveld weliswaar strategische posities in, maar stellen tegen jouw vuurkracht bijster weinig voor. Af en toe lijkt het zelfs zonde om een grote raket te besteden aan een rondrennende soldaat. Die soldaten zijn wel (over)moedig, want er vlucht er geen één voor die gigantische Hounds.