Fight Night Round 3

Arjen (Mr_Belvedere)
Het is donker in de zaal. De fans schreeuwen de longen uit hun lijf terwijl Muhammad Ali met zijn armen zwaait. De commentator is uitzinnig en schreeuwt dat dit wel eens het gevecht van de eeuw kon worden! Nerveus kijk ik naar de zwaargewicht: Hoe ga ik dit ooit winnen? Help!

Bovenstaande is zomaar een willekeurig moment in Fight Night Round 3 op de PlayStation Portable. Wereldberoemde boksers staan vol ongeduld te wachten tot ze het gezicht van jouw personage in elkaar kunnen beuken tot een bloedende massa, maar dat is nog lang niet alles. Na een lange laadtijd en de welbekende EA Sports slogan, \"It\'s in the game!\" verschijnt er een uitgebreid, maar vertrouwd menu. Je kunt meteen aan de slag met behulp van de Play Now optie, maar er is ook de mogelijkheid tot een heuse carrière met een eigen gemaakte of bestaande bokser.

Kies je ervoor een eigen bokser te verzinnen dan kom je in een zeer uitgebreid menu terecht. Het instellen van het gezicht is ontzettend gedetailleerd en is een makkelijk, maar langzaam proces. Neus, oren, mond, ogen, lippen, wenkbrauwen en nog veel meer valt tot in de puntjes in te regelen. Daarna stel je gewicht en grootte van je speler in en je bent klaar om de wereld te laten genieten van jouw vuisten.

In de carrière mode begin je vanzelfsprekend helemaal onderaan in de ranglijst en is het de bedoeling dat je van een amateur in een heuse professionele bokser verandert. Door het accepteren van contracten worden de matches voor je uitgestippeld. Hierna huur je een trainer en eventueel extra personeel dat je door de matches heen probeert te helpen.

Vervolgens kies je uit één van de drie trainingsmethodes en het beuken kan beginnen! Blijf je de matches winnen dan staat daar flink veel prijzengeld tegenover, wat je weer kunt gebruiken om extra items aan te schaffen of nog beter personeel in te huren. Afhankelijk van de zwaarte van je gekozen training verbeteren de statistieken van je personage zich automatisch, maar verlies je veel matches dan loop je het risico flink gewond te raken en gaan de stats natuurlijk drastisch omlaag.

Daarnaast zijn er nog de Rival Challenge en My History modes. In de Rival Challenge kun je medailles en prijzengeld winnen door beroemde gebeurtenissen in historische gevechten te overwinnen. Bij My History probeer je juist de professionele stijl van een bekende bokser te begrijpen door specifieke doelstellingen (goals) te behalen.