24: The Game

koei

Een jaar duurt 52 weken, een week duurt zeven dagen en een dag duurt 24 uur. In de 24 uur die een dag van Jack Bauer duurt gebeuren echter meer dingen dan een normaal mens in een jaar, of misschien zelfs een heel leven meemaakt.

24 is een actie-serie die in 2001 voor het eerst op TV te zien was. Alle avonturen die Jack Bauer meemaakt zijn als het ware in real-time te zien in de serie; de gebeurtenissen in de serie duren net zo lang als in het echt. Eén seizoen is 24 uur en bestaat uit 24 afleveringen van 1 uur, waarvan 19 minuten ingepland zijn voor reclame. In een heel seizoen zie je dus precies één dag uit het leven van Bauer. Omdat er op een bepaald moment meerdere dingen tegelijk kunnen gebeuren wordt er soms gebruik gemaakt van een split-screen, waarbij je twee gebeurtenissen tegelijk kunt volgen.


Een dag uit het leven van een schroefjesaandraaier die aan de lopende band werkt zou niet erg interessant zijn om 24 uur te volgen, maar het leven van Jack Bauer zit vol spannende gebeurtenissen. Zo moet hij in de eerste 24 uur de eerste Amerikaanse negroïde presidentskandidaat behoeden voor een moordaanslag, waarbij hij tegelijkertijd zijn vrouw en dochter moet zien te bevrijden die ontvoerd zijn. In het tweede seizoen behoedt hij de V.S. voor een bom en daarna volgen er nog een aantal seizoenen met 24 spannende uren. 24: The Game speelt zich af tussen seizoen twee en drie en beantwoord bepaalde vragen die in de TV-serie niet beantwoordt worden zoals wat er is gebeurd met President Palmer na de poging tot moord, en hoe Chase, de partner van Jack en de vriend van zijn dochter Kim, in de serie terecht komt.


In deze 24 uur moet CTU, de Counter Terrorist Unit, uiteraard weer een ramp voorkomen. Deze keer moeten ze voorkomen dat er aardbevingen zullen ontstaan doordat er verschillende explosies op verschillende plaatsen in Los Angeles plaats zullen vinden. Om de explosies te kunnen tegengaan zul je onder meer in de huid van Jack Bauer, zijn dochter Kim en Tony Almeida kunnen kruipen.