World Series of Poker

Leo (leejow)
Pokeren is een spel dat de laatste tijd steeds meer in opkomst is. Nadat \'s Neerlands enige casino-exploitant het pokerspel op de TV promootte waren de pokersetjes voor thuis niet aan te slepen. Nu kan je als Koos Vriendloos ook alleen genieten van het kaartspelletje met World Series of Poker. Zet jij je beste pokerface op?


Let\'s play cards!
In World Series of Poker krijg jij als speler de kans om je te bewijzen als professioneel pokeraar. De game heeft een officiële World Series-licentie waardoor het realistische pokergevoel een stukje dichterbij komt. Die licentie houdt in dat de game de \"World Series\"-titel krijgt, namen van echte professionele pokeraars mag gebruiken, officiële toernooien in de game mag verwerken en de commentator van de World Series kan gebruiken. Zo zullen de (on)bekende spelers Scotty Nguyen, John Phan, Max Pescatori en Men the Master hun entrée maken in de game. De game kent vijf varianten van pokeren: Omaha, Omaha High-Low, Seven Card Stud, Razz Poker en het bekende Texas Hold\'em. Als speler krijg je in de Career Mode in de game de kans om deze varianten te spelen en het op te nemen tegen AI-spelers. Je start de Career Mode met het ontwerpen van je eigen speler. Geef hem een nieuwe outfit, kies je behaardheid en uiterlijk. Vervolgens begin je als rookie met $10.000, en moet je er voor zorgen dat je dit geld weet te verhonderdvoudigen door toernooien te winnen.

Slimme tegenstanders
Één van de belangrijkste dingen bij het pokeren zijn je tegenstanders. Je moet als pokerspeler waardige tegenstanders hebben die je kan afbluffen, of die je bluf doorzien. Het deed mij dan ook erg deugd dat de computergestuurde tegenstanders van hoog nivo waren. Je merkt dat je tegenstanders in de eerste ronde toch iets dommer zijn dan die in verdere rondes, dus de uitdaging wordt telkens groter. Ik zat ook met zwetende handjes in de finale met de hoop dat mijn kaarten de winnende waren. De singleplayer is dus ook een ideale manier om goed te oefenen met pokeren en je opgedane ervaring vervolgens te gebruiken tegen je vrienden.


Bediening
Het bedienen van je speler is erg eenvoudig. Met de linker analoge stick kies je een actie (fold, call, check of raise) en met kruisje bevestig je de keuze. Vervolgens gaat de beurt naar de speler naast je en kijk je hoe het spel verder verloopt. Een handige bijkomstigheid is daarbij dat je door kan spoelen zodat je gelijk doorspoelt tot het punt dat jij weer aan de beurt bent. Dit neemt echter wel een stukje spanning weg, maar als je al gestopt was met het spelen van die beurt en je bent ongeduldig is het erg handig. Onder de rest van de knopjes (L1, L2, R1 en R2) zitten statistieken en weetjes over de wedstrijd. Zo kan je de beste score bekijken, je eigen ranking in de gaten houden en zo je verdere winkansen inschatten.