Animal Crossing: Wild World (import)

Inge (inkie1010)
Een tweede leventje opbouwen gezellig tussen de dieren en nu ook met de mogelijkheid je vrienden via WiFi op te zoeken in hun dorpjes en ze te ontvangen in jouw dorp! Dit kan in Animal Crossing: Wild World voor de Nintendo DS. In Amerika en Japan is Animal Crossing: Wild World alweer een paar weekjes uit. In Europa verschijnt Animal Crossing eind maart 2006 voor de Nintendo DS. FOK!games speelde alvast de Amerikaanse versie.



Animal Crossing Wild World: dag en nacht

Het begin
Animal Crossing verscheen een tijdje terug voor de GameCube en de DS versie is in feite een sterk verbeterde en uitgebreidere versie ervan. Als je Animal Crossing nooit gespeeld hebt op de GameCube is het misschien handig ook die review te bekijken!

Het spel begint in een taxi, waar Kapp\'n je naar je nieuwe woonplaats brengt. Kapp\'n vertelt je dat het ook zonder geld geen probleem is een woning te vinden. De winkel-eigenaar in het dorp (Tom Nook) zal een huis voor je regelen dat je op je eigen tempo kunt afbetalen. Het dorp wordt gegenereerd en heeft altijd een kustlijn, rivier, winkel, kledingzaak, stadhuis, stadspoort, museum, een paar inwoners en een bepaald soort fruitbomen (appel, peer, perzik. sinaasappel of kers). Als je aan bent gekomen in je nieuwe dorp moet je eerst een paar klusjes voor Tom Nook opknappen; zoals bijvoorbeeld het bezorgen van een tapijt aan één van de inwoners en het planten van wat bloemetjes rond de winkel. Als je deze klusjes gedaan hebt kun je echt beginnen met je eigen gang gaan.


In het museum

Het leven in je dorp
De tijd in Animal Crossing loopt synchroon met de echte tijd; als het avond is, is het in jouw dorpje ook avond. Er zijn bepaalde feestdagen die gevierd worden en er zijn dagen waarop evenementen plaatsvinden zoals bijvoorbeeld een vis-toernooi (wie vangt de grootste vis) of vlooienmarkt waar je goedkoop spulletjes voor je huisje kunt aanschaffen. Een doel van het spel kan zijn dat je je huis zo mooi mogelijk ingericht wilt hebben. Het is dan zaak meubels te verzamelen die bij elkaar passen zodat je huis goed gewaardeerd wordt. Er zijn een aantal gebouwen in je dorp met een bepaalde functie. In het museum worden bijzondere spullen die je vindt tentoongesteld. Er zijn afdelingen voor fossielen, insecten, schilderijen en vissen. Hier kun je je ten doel stellen het museum vol te krijgen, want natuurlijk krijg je daar dan weer een beloning voor. Het museum is vele malen groter dan het museum in de GameCube versie. Onder het museum is een café waar je op zaterdagavond van een optreden van K.K. Slider kunt genieten. Boven het museum vind je het observatorium, waar je sterren kunt bekijken en sterrenbeelden kunt ontwerpen.

Dan heb je het stadhuis, waarin zich tevens het postkantoor bevindt. Hier kun je brieven sturen naar je dorpsgenoten, je schuld aan Tom Nook afbetalen, geld op je rekening zetten en je ontvangen brieven bewaren. Wat nieuw is, is dat je er ook donaties kunt doen aan je dorp (waarbij je bij bepaalde bedragen een kado ontvangt) en immigratiezaken kunt regelen (mensen die in je dorp komen wonen). De winkel van Tom Nook zul je vaak bezoeken, hier kun je alles wat je gevonden of gekregen hebt verkopen voor bells, de betaaleenheid in je dorp. Bij Tom Nook kun je je geld ook weer uitgeven, elke dag heeft hij andere producten. Hoe meer je koopt bij Tom Nook, hoe groter de winkel wordt en hoe meer keus je hebt. De winkel kan een aantal keer vergroten en dan is deze ook een hele dag dicht. De winkel van \'s avonds laat tot \'s ochtends vroeg gesloten.

In de kledingzaak \"Able Sisters\" kun je net als in Animal Crossing voor de GameCube kleding kopen, maar nieuw is dat je nu ook hoofddeksels en gezichtsversiering (zoals brillen en snorren) kunt aanschaffen. Je kunt hier ook zelf kleding ontwerpen en dit is op de DS een genot met de stylus. Je kunt patroontjes tekenen in een soort tekenprogrammaatje en deze verschijnen dan op bijvoorbeeld een t-shirt. Op de GameCube was dit erg lastig met de controller. Dan is er nog de stadspoort, misschien wel de belangrijkste vernieuwing voor Animal Crossing. De stadspoort is de poort naar de buitenwereld, die je via WiFi kunt bereiken. Je kunt hier mensen uitnodigen in jouw dorp door de poort open te zetten, of zelf erop uitgaan en op bezoek gaan bij vrienden die hun poort open hebben staan. Verder kun je bij de stadspoort ook nog je stadsvlag veranderen en de gevonden voorwerpen bekijken.


Vissen en insecten vangen

Je dorpsgenoten wonen net als jij ook in een huisje in het dorp. Soms zitten ze binnen in hun huisje en kun je op bezoek en soms lopen ze rond in het dorp. Ze hebben altijd wel wat te kletsen. In Animal Crossing voor de GameCube kon je altijd vragen om klusjes. Dit is in de DS-versie anders. Je praat nu gewoon met ze en de ene keer vragen ze je iets te doen en de andere keer praten ze maar gewoon wat. Er wordt heel wat geroddeld over de andere dorpsgenoten. Wat ook nieuw is is dat elke dorpsbewoner een bepaalde voorkeur heeft. De ene bewoner houdt van kleding, de andere van vissen en de andere van fossielen. De bewoner die van vissen houdt zal je regelmatig uitdagen een bepaalde soort vis te vangen. Als je deze dan naar hem brengt dan ontvang je een kado. Je dorpsgenoten houden er ook van post te krijgen. Gelukkig is het schrijven van brieven door het gebruik van de stylus makkelijker en gaat het een stuk sneller. Als je veel brieven stuurt krijg je vaak ook grappige brieven terug met een kadootje eraan.

Nieuw zijn ook de wilde bloemen die her en der in je dorpje staan. Deze wilde bloemen lokken bepaalde soorten insecten. De bloemen moet je wel af en toe wat water geven met je gieter, anders worden ze bruin en gaan ze dood. Ook moet je oppassen dat je er niet te vaak overheen loopt, want ook dan verdwijnen ze. Naast de gieter heb je nog een aantal tools, namelijk een schep, bijl, vishengel, netje (voor insecten) en een catapult. De catapult is nieuw en die gebruik je om ballonnen met een kadootje uit de lucht te schieten. Heel af en toe zie je zo\'n ballon in je bovenste scherm verschijnen.