Tiger Woods PGA Tour 06

Inge (inkie1010)
Voor de goede orde; ik heb in mijn leven slechts één keer op een golfbaan gestaan. Toen heb ik mij heerlijk kunnen uitleven op het wegwerken van drie emmers vol witte en gele balletjes. Verwacht van mij dus geen professionele technische golf uitspraken. Wel heb ik mij al vermaakt met eerdere versies van de Tiger Woods games. In deze review geef ik mijn kijk op de eerste next-gen golfgame: Tiger Woods PGA Tour 06.

De ontwikkelaars hebben er bij Tiger Woods PGA Tour 06 voor gekozen geen directe port te maken van de Tiger Woods games die al voor de andere platforms waren verschenen. Een mooi idee, maar niet mooi uitgewerkt. Laten we eerlijk zijn, het spel ziet er goed uit. Ja, gewoon goed. Maar echt next-gen waardig is het niet. Het kon nog veel mooier. Waarschijnlijk kwam de launch van de XBox 360 te snel en is het doel van de developers om geen directe port te maken eigenlijk maar half gehaald.

Vanuit het menu zijn er een aantal opties. Je kunt snel een toernooi spelen, beginnen/verder gaan met de career mode, online golfen en een speler ontwerpen. Dat laatste is erg leuk gedaan. Het maken van de speler waar je mee gaat golfen is erg gedetailleerd en doet denken aan het maken van een Sim in The Sims 2. Ga golfen met je droomprinses, met jezelf, met je vader of de overbuurman; alles kan! Helaas zien de door jou gemaakte spelers er in-game niet altijd even geweldig uit. Een dame met bruin haar en een paardenstaart ziet er op sommige momenten uit als een dame met een drol op haar hoofd... Hilarisch maar niet de bedoeling. Tiger Woods zelf daarentegen ziet er in-game weer wel erg goed uit.

In het begin kun je alleen spelen op Pebble Beach en moeten de andere courses nog vrijgespeeld worden. Helaas zijn er maar zes courses in de game beschikbaar, namelijk: Riviera County Club, Pebble Beach, TPC at Sawgrass, Carnoustie, Pinehurst no. 2 en Turnberry. Deze zes courses zien er grafisch redelijk goed uit en lijken op de courses zoals ze in het echt eruit zien. Het vrijspelen van deze courses gebeurt met de career mode. Als je daar geen zin in hebt kun je in feite alleen golfen op Pebble Beach. Het idee achter de career mode is jezelf te ontwikkelen van een amateur golfer tot een professionele golfer die deelneemt aan de PGA Tour. Een voorbeeld van zo\'n career mode-opdracht in het begin is om in negen slagen op drie banen de bal vanaf het hoog gras bij de struiken in de hole krijgen. Als je dat in zeven slagen lukt dan ben je een master.

De game speelt niet echt moeilijk; ook voor een onervaren golf-speler is het goed te doen. De career mode is ook niet echt erg lang als je er even goed voor gaat zitten. Na een aantal keer goed oefenen merk je dat je redelijk goed met de computer-spelers meekomt. Zo unlock je stuk voor stuk de nieuwe courses en aan het eind van de career-mode speel je zelf de PGA Tour.

De online-mode van Tiger Woods PGA Tour 06 lijkt veel op die van dezelfde game voor de XBox. Je kunt verschillende soorten wedstrijden en toernooien spelen. Helaas is het nog moeilijk tegenstanders te vinden omdat waarschijnlijk niet veel mensen ervoor hebben gekozen Tiger Woods PGA Tour 06 als launchgame te kopen. Met Tiger Woods PGA Tour 06 kun je natuurlijk ook je XBox Live gamerscore opkrikken. Punten haal je bijvoorbeeld voor 100 birdies, 50 eagles en het winnen van een bepaald aantal online games.