Ultimate Spider-Man

Leo (leejow)
De Ultimate Spider-Man reeks is een stripserie die de jeugd beschrijft van superheld Peter Parker. Het zet de held ook in een moderner daglicht aangezien The Amazing Spider-Man al uit het jaar 1962 stamt. De action-adventure Ultimate Spider-Man is een digitale vertolking van de Ultimate strips.




The story begins..
Het verhaal van Ultimate Spider-Man draait om Venom, een uitvinding van onder andere de vader van Peter Parker en diens vriend Edward Brock. Eddie Brock Junior en Peter Parker krijgen ruzie over hun erfenis, de venom. Peter Parker kan zijn nieuwsgierigheid niet de baas zijn, en komt met Venom in aanraking waardoor een deel van zijn superkrachten worden gekopieerd. Vervolgens gaat Eddie Brock Junior met het gevaarlijke goedje aan de haal waardoor hij verandert in een gevaarlijk Venom-beest met Spider-Man trekjes. Het Venom neemt het lichaam van Eddie Brock over, en maakt een puinhoop van de straten van New York. Taak aan Peter Parker aka. Spider-man om hier een eind aan te maken.


Vrijheid blijheid
De game begint in de straten van Queens, New York City. Je krijgt een korte inleiding over combat, missies en natuurlijk webslingeren. Je bent als Spider-Man namelijk gewoon vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Zo kan je dus gewoon toerist uithangen in New York en via de Brooklyn Bridge naar Manhattan slingeren om vervolgens op een van de vele wolkenkrabbers te slingeren. Maar Spider-Man zou Spider-Man niet zijn als hij opkwam voor het goede. Daarom zijn er de zogenaamde City Events die variëren van het achtervolgen en vastzetten van bankovervallers tot het redden van een bouwvakker uit een kraan. Daarnaast kan je als speler ook nog bepaalde uitdagingen aangaan en door Queens of Manhattan gaan racen. Als je op een gegeven moment voldoende City Events hebt gehaald kan je er voor kiezen om het verhaal te laten vorderen door naar school te gaan, thuis te gaan eten of te gaan werken bij de Daily Bugle.


De verplichte missies om het verhaal te laten vorderen zijn ook erg gevarieerd. Zo zijn er missies waar je als Spider-Man eerst een paar personen moet redden uit brandende auto\'s en vervolgens een eindbaas moet verslaan. Er zijn ook missies waar je als Eddie Brock aka. Venom een ravage moet aanrichten. Ze zijn een welkome afwisseling met de City Events, omdat je na zo\'n missie iets unlockt waardoor het weer leuk is om in de stad aan de slag te gaan. De moeilijkheidsgraad van de missies ligt in het begin vrij laag, maar naarmate je vordert begint het toch een stuk lastiger te worden. Mijn controller vloog menig keer door de kamer toen ik van een gebouw afviel, een eindbaas uit het oog verloor en daardoor overnieuw moest beginnen met de missie. Het vergroot de uitdaging, en maakt de euforie groter als je de missie volbracht hebt. Als je denkt dat je nog niet klaar bent voor een missie kan je er voor kiezen om hem te stoppen en weer vrij rond te gaan slingeren door de stad.