Riviera: The Promised Land

Roy
Riviera: The Promised Land is een turnbased RPG voor de GBA. De game is al bijna een jaar uit in Japan en kwam afgelopen zomer uit in Amerika. Europa wordt weer eens overgeslagen. Omdat de game in beperkte mate uitkwam in Amerika was importeren ook nog eens een hel. Uiteindelijk kreeg ik de game dan toch (via een Nederlandse game-shop uit het noorden) en hier volgt dan eindelijk de review.

Duizend jaar na Ragnarok (de oorlog tussen goden en demonen) heerst er angst in Asgard. Zeven Magi bedenken een plan om met behulp van de Grim Angels de Retribution op te roepen. Jij bent Ein, een Grim Angel die op weg is naar Riviera om te voorkomen dat er weer een Ragnarok komt. Eenmaal bij de poorten naar Riviera gaat het verhaal los en blijkt er meer aan de hand dan je in eerste instantie dacht.

De GBA versie van Riviera is een remake van de WonderSwan versie. De WonderSwan is een GameBoy van Bandai en enkel te verkrijgen in Japan/Azië. Qua graphics en geluid is dit overigens niet te zien. De GBA versie ziet er prima uit, heeft heldere graphics en klinkt erg goed. De game heeft zelfs ietwat voice-acting in de vorm van gesproken zinnetjes voor, tijdens en na de battles.