Yetisports Arctic Adventures

Tom (Pitom)
Ik heb echt een enorm zware week achter de rug gehad. Een week vol met tegenslagen. Een week met vallen, én opstaan. Wat is er dan? Ging het slecht op school? Heb je te kampen met huiselijk geweld? Nee! Niks van dit alles. Ik heb de afgelopen week Yetisports Arctic Adventures gespeeld!

Yetisports Arctic Adventures is een PS2 game die (helaas) volledig gebruik maakt van de Eye Toy camera. Helaas? Ja, helaas! In de meeste gevallen maken de mini-games namelijk nogal geforceerd gebruik van de Eye Toy. Hiermee doel ik op spellen die je eigenlijk gewoon gemaakt zijn om met de controller gespeeld te worden.

Yetisports kent zes mini-games die allen gebruik (of misbruik, zo je wilt) maken van de Eye Toy. Welke games dit zijn, én hoe ontwikkelaar JoWood het voor elkaar heeft gekregen om elke mini-game volledig te verkloten lees je een stukje verderop in de review. Eerst moet er namelijk nog wat essentiële informatie over de twee hoofdpersonen verteld worden!
Ja, je leest het goed, er zitten twee heuse hoofdpersonen in dit spel. Te weten: Yeti, de imbeciele ijsbeer, en Pingu, een verkrachte versie van het alom bekende tekenfilmfiguurtje (gemotiveerd genoeg om een andere naam voor dit beestje te verzinnen zijn de makers niet geweest). Samen met deze twee personages zul je de zes mini-games moeten doorstaan. Gelukkig kan de PS2 altijd nog uit als het je écht te veel wordt...

In tegenstelling tot de meeste andere Eye Toy spelletjes, ben je in Yetisports niet zélf de hoofdpersoon in de mini-games. Je lichaam fungeert slechts als een controller. Je bent dan ook helemaal weggestopt in een klein hoekje van het scherm. Vanaf hier kun je (afhankelijk van welke mini-game je speelt) met je armen/lichaam het personage in beeld aansturen. Naast het feit dat dit helemaal niet de bedoeling is van de Eye Toy (je wilt immers zélf in het spel zitten, niet een poppetje aansturen), werkt het ook helemaal niet goed. Zo zijn er nogal eens vertragingen tussen de handelingen die jij verricht en de handelingen van het personage. Maar het komt ook vaak genoeg voor dat het spel tegen je zin in dingen (niet) doet. Ben jij ook zo benieuwd hoe slecht dit spel is? Kijk dan snel op de tweede pagina!