Lumines (import)

Arjen (Mr_Belvedere)
Let op: Het betreft hier een import-versie van het spel. Een Europese release kan afwijken!

Als je een PSP hebt, hoor je Lumines er bij gekocht te hebben. Hypes en marketing van de andere kant van de oceaan zijn daar wonderwel goed in geslaagd. Maar lijkt Lumines niet een beetje erg veel op Tetris?

Inlezen in de handleiding van twaalf pagina\'s is niet echt nodig. Binnen een paar tellen heb je door waar de game om draait. Blokjes vallen naar beneden en als er vier blokjes van dezelfde kleur in een vierkant zijn gevormd, haalt een tijdlijn deze voor je weg. Dat klinkt behoorlijk oninteressant, maar niets is minder waar. Lumines verschilt enorm van een standaard Tetris spel.

In het menu heb je de optie je eigen profiel aan te maken. Je kiest een icoontje, stelt een naam in en wijzigt eventueel nog de toetsinstellingen. Hierbij heb je de beschikking over 3 verschillende toetsenconfiguraties: Type A en B maken beide gebruik van de symbooltoetsen om te draaien terwijl Type C hiervoor de L en R toetsen gebruikt.

Je character is klaar voor gebruik? Dan is het tijd om een game te kiezen. In het hoofdmenu vind je de 1p, 2p vs, de vs CPU en een puzzle mode.