Otogi 2: Immortal Warriors

Roy
Otogi 2: Immortal Warriors een een hack \'n slash game met een hoop RPG elementen. De game speelt zich af in een Japans-mythische omgeving. Je begint de game in de gedaante van Seimei en je bent op weg om Raikoh, de held uit het eerste deel, te doen herrijzen van zijn graf. Om Raikoh te kunnen doen herrijzen moeten vier generaals (Kintoki, Tsuna, Sadamitsu en Suetake) zichzelf doden. Na het ritueel begint de game echt en is het de taak van Raikoh om de wereld opnieuw te zuiveren van al het kwade. Het gekke is dat je tijdens de game niet alleen Raikoh als speelbare character hebt, maar ook de vier generaals en Seimei.

Elk van de characters heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, Sadamitsu is bijvoorbeeld erg zwak in de aanval, maar is wel weer erg bewegelijk en Kintoki is juist weer heel sterk, maar langzaam. Raikoh is de gulden middenweg en kan van alles wel een beetje. Het kiezen van je character is erg belangrijk aangezien sommigen beter zijn in bepaalde levels dan anderen. Om te kijken welke van de zes krijgers je moet kiezen krijg je een overzicht te zien. In dit overzicht staan de \'purification\' en \'affinity\' waarden en aan de hand daarvan bepaal je met wie je gaat vechten. De purification-waarde staat voor het betreffende niveau dat een character zou moeten hebben om een level gemakkelijk te halen en de affinity-waarde staat voor hoe goed dat level een character ligt. Een hoge affinity waarde betekent dus dat een character geschikt is om dat level te doen (als er bijvoorbeeld veel hoogteverschillen zijn is het makkelijker om een lenige krijger te kiezen).

Als je eenmaal begint aan een level word je getrakteerd op een mooi filmpje waarin verteld wordt wat het doel in dat betreffende level is. Meestal komt het erop neer dat je alle aanwezige vijanden een kopje kleiner mag maken. Het mooie aan het filmpje (en de voice-over van Seimei die je in het level zelf ook helpt) is dat je de stemmen in het Japans, met Engelse ondertiteling, kan zetten. Dit draagt bij aan de sfeer in de game en daarmee zat het toch al wel goed: het menu, het characterdesign, de levels, de muziek, alles is perfect verzorgd en je waant je echt in het (sprookjesachtige) Japan.