Dead or Alive Ultimate

Jasper (Fliepke)
Na Dead or Alive 3 vond Tecmo het niet nodig om meteen ook een deel 4 te gaan ontwikkelen en is men gaan zoeken naar een andere oplossing die waarschijnlijk ook goed zou verkopen. Men heeft toen besloten om een remake te maken van deel 2 en deel 1 ook nog in het pakket te stoppen, zodat alle delen uit de Dead or Alive serie voor de Xbox beschikbaar zijn. Hiervoor heeft men Dead or Alive 2 in de engine van deel 3 gestoken en heeft men deel 1 zo origineel mogelijk gehouden en heeft deze de oude graphics en gameplay behouden.

Zoals je begrijpt gaat het natuurlijk allemaal om Dead or Alive 2 in het nieuwe jasje. De gamer die Dead or Alive 3 in zijn bezit heeft zal meteen een feest van herkenning tegemoet zien zodra het spel eenmaal is opgestart. De menu\'s zien er hetzelfde uit en werken ook precies identiek als in het (...) volgende (...) deel. We hebben dus weer de keuze om in vier verschillende modi tegen de computer te strijden: Story Mode, Time Attack, Survival, en Team Battle.




In de Story Mode is het de bedoeling dat je met je gekozen karakter een aantal vijanden verslaat, totdat je ook de eindbaas hebt verslagen en dan heb je gewonnen en een nieuw pakje voor je karakter unlockt. Zoals de naam al doet vermoeden wordt hier ook het verhaal achter ieder personage behandeld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niks begreep van die verhalen of dat er eigenlijk helemaal geen verhalen zijn. Ach, laten we eerlijk wezen wie geeft er nu wat om een verhaallijn in een vechtspel?

Met Time Attack doe je in principe hetzelfde als in de Story Mode al probeer je het nu in een zo kort mogelijke tijd te doen.



In Survival strijd je tegen een onophoudelijke stroom tegenstanders, waarvan je er zoveel mogelijk moet verslaan om een high score te bereiken. Deze high score kun je vervolgens ook uploaden via Xbox Live en erachter komen dat de Japanners toch echt de ware meesters zijn van deze game.

Team Battle is de variant waarin je één of meerdere personages kiest die dan gaan strijden tegen een even groot team van tegenstanders. Zodra een personage is verslagen wordt deze vervangen door de volgende in het team. Als een van de spelers door al zijn personages heen is, dan heeft hij verloren.