NFL Street 2

NFL Street 2 bestaat uit een zeer gevarieerd aantal gametypes. Zo zijn er een aantal minigames, twee uitgebreide careermodi en een quick game modus met een stapel opties die je kunt veranderen om het interessant te houden.

Vooropgesteld staat dat je met zoveel mogelijk stijl en coolheid punten pakt in het spel. Als je in een wedstrijdje op de 100.000 punten zit, kun je de \'Gamebreaker\' starten. Iets wat je misschien al kent uit de andere EA Street games. Dit geeft je een soort energieboost, waardoor je als een groep Neanderthalers door de verdediging heen kan breken. Als je 200.000 punten hebt, krijg je de beschikking over Gamebreaker 2. Deze stelt je in staat om jouw team automatisch de vetste moves te laten doen en veel punten te pakken en je tegenstander zal je dan ook nooit tegen kunnen houden. Aan de zijkant van het veld bevinden zich ook vier Hot Spots. Dit zijn posters op de muur en als je een bepaalde wallmove op zo\'n Hot Spot uitvoert levert dit veel punten op.

Voor je echt begint is er uiteraard de trainingsmodus, waar je door niemand minder dan X-to-the-Z Xzibit uitgelegd wordt hoe je het aan moet pakken op het veld.
De minigames, hier Street Events genoemd, zijn zowel bedoeld om je credits te verhogen als om je vaardigheden te oefenen. Je kunt hier bijvoorbeeld het vangen, het tackelen of het gooien oefenen. In \'Crush the Carrier\' is het de bedoeling om zo lang mogelijk in balbezit te zijn en de tegenstander ervan te weerhouden de bal af te pakken. Bij \'Two Minute Challenge\' moet je in twee minuten proberen zoveel mogelijk touchdowns te maken, of in ieder geval net eentje meer dan je tegenstander.


Go Rams!

In de careermode \'Own The City\' kies je, onder begeleiding van Xzibit, een karakter en een team en neem je het in special events en andere partijtjes verspreid over de stad op tegen andere teams. Hiermee verdien je credits die je weer kunt gebruiken om je team en karakter aan te passen en te verbeteren.
Leuker is misschien wel de NFL Challenge. In deze modus krijg je 150 dagen om het op te nemen tegen NFL-legendes en credits te verdienen. Je begint met een team van zeven nobodies, maar door met je verdiende punten je team te blijven verbeteren, houd je je team scherp en zullen ze steeds beter worden. Zowel Own the City als NFL Challenge spelen zich af op speelveldjes in Bay City, alleen het lijkt alsof je in NFL Challenge meer vrijheid hebt. Zo kun je aan het begin van de NFL Challenge al meteen spelen in alle buurten van de stad, terwijl je deze in Own the City eerst zal moeten verdienen. Die speelveldjes bestaan voornamelijk uit buurtgrasveldjes en betonnen pleintjes op een bouwterrein of achter een benzinestation, omgeven door een dikke laag graffiti. Meestal plekken waar je liever \'s nachts niet in je eentje rond wilt lopen.
De vele \'challenges\' variëren van het eenvoudig geven van een wallpass tot een wat lastigere dubbele wallpass, een wallcatch en een dubbele walljuke. Om dit soort moves goed onder controle te krijgen is het aan te raden een paar keer de trainingsmodus door te nemen.
Ook is er de NFL Gauntlet waarin je het opneemt tegen de gehele NFL en het er om gaat hoeveel overwinningen jij weet te behalen.
Soms is het puntensysteem een beetje verwarrend doordat je in iedere modus voor van alles en nog wat punten kan behalen, maar uiteindelijk worden alle punten toch op een hoop gegooid en kun je ze spenderen in de verschillende shops. Zo kun je nieuwe attributen kopen in de Reebokshop, bij de juwelier (voor de blingbling) en kun je naar de kapper om jezelf een afrokapsel met discokleuren te laten aanmeten.


I\'m gonna Pimp yo Ride, Bitch!

Mijn favoriete modus is eigenlijk gewoon de Quick Game. Geen gezeur, random een team kiezen en beuken met die handel. Het spel zit als volgt in elkaar. Je begint een wedstrijd als aanvaller en het is de bedoeling dat je een \'play\' kiest. Je kunt kiezen uit een Run Play, waarbij je de bal ontvangt en als een wildeman probeert door de verdediging heen te beuken. Bij een Pass Play is het de bedoeling dat bijvoorbeeld je wide receiver een eind naar voren rent en dat jij, als quarterback, dan de bal gooit. Je kunt ook kiezen voor een Trick Play. Dit komt eigenlijk op het zelfde neer als de andere plays, alleen zien deze er wat verrassender uit. Als je aan de verdedigende kant staat doe je eigenlijk het zelfde. Je schat in wat voor play je tegenstander gaat gebruiken en speelt hier dan op in door een juiste verdedigingstactiek te gebruiken. Als bijvoorbeeld je tegenstanders nog dertien yards moeten en nog maar één poging hebben is de kans groot dat ze gaan gooien in plaats van rennen.


Eat me!

In de Amerikaanse versie zit ook een onlinemodus. Op internet wordt hier heel positief over gesproken en wordt dit gezien als een belangrijke bijdrage aan het spel. Uiteraard kunnen wij hier in Europa weer niet van meeprofiteren, omdat het waarschijnlijk te duur is om hier een server op te zetten.