King Arthur

Steven (Steeven)
Veel mensen beseffen hopelijk dat het verhaal of de legende van Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel heel anders is dan het verhaal van de film en de game. Merlijn toverde het onoverwinnelijke zwaard Excalibur in een steen. Arthur trok het zwaard eruit en werd koning van Brittannië. Hij trouwde met de beeldschone Guinevere en als huwelijksgeschenk kreeg hij de Ronde Tafel. Zijn raadgever was Merlijn; zijn Ridders, zoals Lancelot, beschermden de koning en zijn landgoederen in naam van alles dat goed was. Zij zouden later ook op quests gestuurd worden, zoals de zoektocht naar de Heilige Graal. Maar die verhalen wijken te veel af van de oorspronkelijke legende.
Arthur had een zoon waarvan hij niet wist dat hij hem had, genaamd Mordred. Mordred is verwekt bij de halfzus van Arthur, namelijk Morgaine. Als Arthur op campagne is neemt Mordred zijn plaats op de troon in. Dit pikte Arthur natuurlijk niet en een veldslag volgde. Mordred werd gedood en Arthur zwaargewond afgevoerd. Daarna zou Arthur naar het eiland Avalon gegaan zijn om verpleegd te worden. Hij kwam niet meer terug.

In de film is Arthur de leider van een bende Sarmatianen. Dit overwonnen volk dient de Romeinen vanwege hun vechtlust en behendigheid. Arthur en zijn groepje dienen in Engeland. Hen wordt vrijheid belooft na vijftien jaar trouwe dienst. Toch zullen ze nog een laatste klus moeten opknappen voor ze die vrijheid daadwerkelijk krijgen. Een Romeinse priester en zijn familie moeten gered worden van de binnenvallende Saksen. Vooral Alecto, de zoon van de priester, is belangrijk. Maar niet alleen de Saksen zorgen voor problemen, ook Britse rebellen die zich \'Woads\' noemen willen Romeins bloed proeven.