Worms Forts Under Siege

Rob (Fathom)
Iedereen die zichzelf ook maar een beetje gamer noemt kent de gameserie Worms wel. Het begon allemaal op de pc waarbij een team van vier wormen per speler elkaar met knuppels, shotguns, granaten en nog veel meer probeerde elkaar uit te roeien. Op het beeld was een breed speelveld in 2D met daarop allerlei kleine wormen. Met de lancering van Worms 3D kwam een einde aan Worms spelen met overzicht op alle wormen. In de 3D-versie stond de camera achter de worm of kon je zelfs door de ogen van de worm kijken. Het principe van het spel bleef wel hetzelfde. Proberen de andere wormen van jouw tegenstander uit te roeien voor ze jou grijpen!

In Worms Forts Under Siege stapt Team 17 van hun geloof af. Je moet nu namelijk niet alleen de tegenstanders uitroeien maar ook hun basis. Ieder team heeft nu namelijk een eigen fort die je moet verdedigen tot aan de laatste steen aan toe! Daarnaast moet je ook nog proberen om het fort van je tegenstander met de grond gelijk te maken.

Je bent in staat om zelf een fort te bouwen in deze game. Je moet met het bouwen er voor zorgen dat de extra gebouwen in connectie staan met het hoofd gebouw. Als dit namelijk niet het geval is dan zal het extra gebouw instorten als een kaartenhuis. Ook ben je in staat om ziekenhuizen te bouwen voor de wormen die zwaar gewond raken tijdens de veldslag.