Dragon Ball Z Budokai 3

Roy
Budokai 3 begint met een enorm toffe intro die bestaat uit beelden van de serie en een Japanse soundtrack. Een perfect begin voor de game. Het spel zelf is opgebouwd uit verschillende onderdelen: Dragon Universe (de welbekende Story Mode), Dueling (ook wel VS Mode genoemd) en World Tournament (een simpele Tournament Mode).

Dragon Universe

In Dragon Universe volg je het verhaal vanaf de eerste aflevering van Dragon Ball Z t/m de Buu saga. Je begint op aarde en je vliegt via een Worldmap naar de aangegeven plekken om daar de bad-guys in elkaar te meppen. Onderweg kom je verschillende items tegen die je kan gebruiken en ook kan je optionele gevechten doen die je sterker maken. Je krijgt voor elk gevecht namelijk experience waarmee je kunt levelen. Dit gebeurt op dezelfde wijze als we kennen uit RPG-games; na een bepaald aantal experience punten kun je bepaalde eigenschappen van jezelf verbeteren zoals bijvoorbeeld je kracht of je verdediging.

Naast het verbeteren van je statistieken kun je ook skills en special moves leren en deze zijn dan weer te gebruiken in de gevechten. Je kan niet alle special moves te allen tijde gebruiken en dus zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Dit gebeurt met behulp van het Exciting Skill System (ESS). Een handig systeem dat erg overzichtelijk is.

Tussen de gevechten door volg je zoals gezegd het verhaal van de serie. Dit wordt getoond aan de hand van gesprekken tussen de characters. Er zit hier verder niets van humor of spanning in, want het is gewoon puur en alleen de gevechten aan elkaar praten. Een beetje een gemiste kans aangezien de tekenfilmserie best grappige dialogen kent.

In de Story Mode zitten veel unlockable extra\'s (characters, special moves, vechtlocaties, etc) en je zal niet alles vrijspelen na het spel één keer rond gespeeld te hebben.

Andere Modi

Naast Dragon Universe zijn er de Dueling en World Tournament. In Dueling vecht je tegen een vriend of vriendin. Hier kan je kiezen uit alle characters die beschikbaar zijn (Goku, Gohan, Yamcha, Krillin, Piccolo, Tien) en alle characters die je vrijgespeeld hebt (Vegeta, Freeza, Cell en alle anderen). In totaal zijn er ongeveer 40 speelbare characters. Een leuke mogelijkheid hier is om gebruik te maken van je character uit Dragon Universe. Let hier natuurlijk wel op eerlijkheid; Als iemand een character kiest waarmee Dragon Universe drie keer is uitgespeeld, is diegene vele malen sterker dan iemand die een standaard character kiest.

De World Tournament optie doet eigenlijk precies wat het zegt, een toernooi houden tussen een aantal characters en zo beslissen wie de sterkste is. Als je wint ga je door naar de volgende ronde en als je verliest ben je af.