GameXpo 2004

De Gamexpo is eigenlijk hét game-evenement van het jaar. Vele publishers grijpen deze gelegenheid aan om hun nieuwste creaties aan te prijzen aan het publiek. De Gamexpo, die zo’n 6000 m2 beslaat, staat boordevol met stands waar je naar hartelust de nieuwste games kunt testen of kopen, presentaties van de nieuwste games kunt volgen, het nieuwste op het gebied van gaming hardware kunt zien en testen en de prachtige aanwezige boothbabes kunt aanschouwen.

Eén van de hoogtepunten dit jaar was natuurlijk de presentatie van Halo 2, die gepaard ging met een spetterende lichtshow en een levensechte Master Chief waarmee je zelfs op de foto kon (wie wil dat nou niet?).

Ook TMF was zeer overweldigend aanwezig met de eerste TMF Game Awards, waar prijzen uitgereikt werden aan games in verschillende categorieën. De uitslag was als volgt:

Naar mijn mening valt deze uitslag te betwisten, maar goed, wie ben ik?
Ali, winnaar Best Allround Gamer, gaat er niet alleen met zijn award vandoor, maar mag zich ook nog eens gelukkig prijzen met een weekendje New York! Niet slecht voor een dagje gamen.
De uitreiking wordt op de volgende tijdstippen uitgezonden op TMF:

Zaterdag 20 november18.00 tot 19.00 uur
Zondag 21 november12.00 tot 13.00 uur
Maandag 22 november22.00 tot 23.00 uur
Dinsdag 23 november15.00 tot 16.00 uur en 23.00 tot 24.00 uur
Woensdag 24 november18.00 tot 19.00 uur
Donderdag 25 november15.00 tot 16.00 uur

Naast deze grote prijsuitreiking was er een podium waar je kon gamen tegen VJ’s als Mental Theo en Jeroen Post en waar optredens werden gegeven van onder andere Kaliber en DJ Jean. Het blijft natuurlijk TMF.

Overal was de mogelijkheid om te gamen en alle consoles waren dan ook zwaar vertegenwoordigd. Zo waren er misschien wel 20 Xbox-zuilen waar druk gehalo’d werd en PlayStation rukte op ongeveer dezelfde schaal uit met Killzone. In de Nintendo-hoek waren velen fanatiek met Metroid Prime 2 bezig en uiteraard kon ik het natuurlijk ook niet laten deze games even te testen.

Eén van de leukste en spectaculairste ‘attracties’ vond ik de worstelring. Hier werd op Amerikaanse WCW-wijze geworsteld. Iedereen zegt altijd dat het nep is, maar ik moet zeggen dat bij de knallen die ze daar gaven ik in ieder geval niet recht meer op m’n benen zou hebben gestaan.

Ook was er een echte oldschool arcade, waar je die goeie ouwe arcade games kon spelen. Heb me hier erg mee kunnen vermaken en ik was het nog niet verleerd .

Op zondag, waar ik zelf dus helaas niet bij was, verscheen de one and only Johnathan ‘Fatal1ty’ Wendel ten tonele. Hoofdsponsor Abit had hem naar de Gamexpo gehaald voor de Fatal1ty Shootout en gaf bezoekers de kans om het tegen deze gamegod op te nemen in het spel Painkiller. Ik hoorde later dat ie in totaal 1(!!) keer gefragged is.


De oppergoeroe aan het werk