Sly 2: Band of Thieves

Marco (MrSubtle)
\"Sly 2: Band of Thieves\" is het vervolg op \"Sly Racoon: Thievus Racoonus\" uit 2002. In deel 1 maakten we kennis met Sly Cooper (aka Sly) en zijn vrienden Bentley (een schildpad) en Murray (een nijlpaard). Deze vrienden zijn samen opgegroeid in een weeshuis, Sly\'s ouders zijn namelijk vermoord door de aartsvijand van de Cooper-familie (een lange lijn van ouderwetse inbrekers): Clockwerk. Dit not-so-friendly type is een soort vogel die zijn eigen lichaamsdelen heeft vervangen door metalen vleugels, klauwen en een snavel. Aan het einde van deel 1 hebben Sly en zijn vrienden Clockwerk verslagen (en daarmee het handboek van de Cooper-familie \"Thievus Racoonus\" teruggewonnen), waarna Clockwerk in stukken uit elkaar valt.

Het uitgangspunt van deel 2 laat zich raden: deze lichaamsdelen moeten teruggevonden worden. Ze zijn namelijk niet vernietigd, maar in handen gevallen van verschillende eeevil personen die deze gebruiken voor hun eeevil plannen. Zo begint het spel in Parijs waar een hiphop-minnende slang pratende hagedis de vleugels in zijn discotheek heeft hangen. Uiteraard besluit onze gang om deze Clockwerk-onderdelen één voor één terug te gaan \"halen\" (lees: stelen). Latere missies brengen je onder andere naar India, Praag en Canada.

Speelde in deel 1 alleen Sly Cooper zelf een actieve rol, in Sly 2 zijn alledrie de boezemvrienden speelbare karakters, met ieder hun eigen specialiteiten. Het handigste karakter blijft natuurlijk Sly, met zijn soepele moves, snelheid en lichtvoetigheid. Echter voor bepaalde missies is Sly gewoon niet geschikt: soms heb je de spierballen van Murray het Nijlpaard (een groot roze beest dat zichzelf \"The Murray\" noemt) nodig en soms \"The Brains & Bombs\" van Bentley (die bommen- en computerexpert is). Deze afwisseling is erg leuk, het maakt de gameplay heel gevarieerd, hoewel Sly absoluut het fijnst speelt. Zoals het een goede game betaamt leert ieder karakter gedurende het spel nieuwe moves, die je verder nog kunt uitbreiden door alle dertig flessen met hints die ieder level bevat te verzamelen.