Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Efraim (E_Motion)
Het grootste verschil met de vorige delen uit deze old-school serie is het feit dat de hoofdpersoon niet meer Larry Laffer is, maar zijn neef, Larry Lovage. Larry Lovage begint net met studeren, en geniet van het studentenleven dat compleet bestaat uit drank, vrouwen en af en toe een uurtje studie. Dit gaat allemaal volgens plan, maar Larry Lovage zou geen waardige opvolger van zijn oom zijn als hij geen totale mislukking zou zijn in het vrouwen versieren. Lovage, die natuurlijk net zo lelijk is als zijn oom, hoopt hier verandering in te brengen als de nationale dating show “Swingles” een bezoek brengt aan zijn campus. Larry schrijft zich in, maar krijgt te horen dat hij niet populair genoeg is om mee te doen. Aan jou de taak om samen met Larry ervoor te zorgen dat hij wel populair wordt.

Bij de start van het spel lijkt het allemaal nog op een klassieke adventure, met items die je kan bekijken, kan gebruiken en dergelijke. Je oom Larry Laffer, waar je een foto van naast je bed hebt staan, kondigt zich hier aan als je mentor, tegen een geringe vergoeding natuurlijk.


Het spel bestaat uit een stuk of vijf ‘levels’, met elk drie potentiële vrouwen om te versieren. Als je een van de wulpse studentes hebt versierd, krijg je van haar een ‘token of affection’, die je als bewijs aan de crew van het programma moet laten zien. Zodra je je eerste dame aanspreekt, wordt duidelijk dat dit geen klassieke Larry adventure is; het spel heeft meer weg van een verzameling minigames à la Mario Party, maar dan in een Larry-jasje. Zelfs de conversaties zijn een minigame; je bestuurt een spermacel met een gigantische grijns, die allemaal icoontjes op zich af krijgt. Raak je een groen icoontje, dan zeg je iets positiefs. Raak je een rood icoontje, dan zeg je iets negatiefs; dit is vaak grappiger om te horen dan het positieve.

De rest van de game gaat zo’n beetje hetzelfde; je loopt rond, en op elk moment dat je verder kan komen, van geld verdienen en dansen tot het drinken van bier, moet er een minigame gespeeld worden. Dit is in het begin leuk, maar het feit dat er maar een stuk of 5 verschillende minigames zijn die elke keer herhaald worden, zorgt ervoor dat dit erg snel verveelt. Alleen de minigame die gespeeld moet worden tijdens gesprekken verveelt bijna niet, aangezien de gesprekken doorspekt zijn met de typische Larry-humor, en er achter elk icoontje een andere zin van Larry’s kant zit.